Lady Gaga.

Lady Gaga om hur nya albumet hjälpte mot kroniska sjukdomen

Lady Gaga har tidigare berättat att hon lider av sjukdomen fibromyalgi och återkommande depressioner. I en intervju med Harper's Bazaar berättar hon att hon lyckades hitta tillbaka till glädjen igen när hon spelade in låtar till sitt kommande album.

Lady Gaga är högaktuell just nu med nya låten Stupid Love och kommande albumet som går under arbetsnamnet LG6. Sångerskan har arbetat på nya albumet i tre år och soundet ska vara som i tidiga karriären och bestå av poppiga upbeatlåtar.

I en intervju med Harper’s Bazaar avslöjar hon att det finns en anledning till att att låtarna är så pass dansanta som de är. Sångerskan, som tidigare har gått ut med att hon lider av fibromyalgi, en sjukdom som innebär långvarig smärta i kroppen, använde nämligen det nya albumet som terapi. Hon ville enligt egen utsago ”dansa sig igenom smärtan”.

Kunde inte ta sig ur soffan på grund av smärtan

Gaga, som också har berättat att hon lider av återkommande depressioner och posttraumatisk stress efter att ha blivit våldtagen som 19-åring, berättade för tidningen att hon led av stora smärtor under arbetet med albumet. Många dagar kunde hon inte ta sig ur soffan på grund av dem.

– I början av dagen kunde jag vara så nere men i slutet av den stod jag och dansade, kollade mig själv i spegeln, övade på danssteg och sjöng med. Varje dag var som en upplysande erfarenhet, säger hon i intervjun.

https://www.instagram.com/p/B9Ck9tdnJJc/

”Är en konstant kamp”

Lady Gaga vill tillägna albumet till de som lider av sorg och smärta, men som ändå vill fortsätta försöka hitta tillbaka till glädjen igen. Precis den process hon själv gick igenom när hon arbetade med de nya låtarna i studion.

– Jag kommer att göra vad som krävs för att få världen att dansa och le. Jag vill släppa en skiva som tvingar folk att glädjas även i deras tuffaste stunder. Jag håller heller upp en flagga och säger att: ”Jag är läkt, allt är perfekt”. Det är det inte, det är en konstant kamp. Jag jobbar fortfarande med mig själv hela tiden, säger hon och fortsätter:

– Jag har dåliga dagar, och jag har bra dagar. Så om du känner smärta och lyssnar på den här musiken, vill jag att du ska veta att jag också vet hur det är att känna smärta. Och jag vet också hur det är att inte låta det förstöra ditt liv, avslutar hon.

Foto: TT

LÄS MER:

Allt vi vet om Lady Gagas pojkvän Michael Polansky

Efter A Star is Born – Lady Gaga är tillbaka med ny musik

Lady Gaga har friat till sig själv – spana in ringen här