Lady Gagas sminkmärke

Lady Gaga har friat till sig själv – spana in ringen här

Lady Gaga visade nyligen upp sin kärlek i sociala medier – men trots det väljer superstjärnan nu att fria till sig själv. På Instagram visar hon upp ringen, som är designad av ingen mindre än Bea Åkerlund.

Förra året var ett turbulent år för Lady Gaga – i alla fall kärleksmässigt. Hon bröt förlovningen med Christian Carino och kopplades samman med både skådespelarkollegan Bradley Cooper och ljudteknikern Dan Horton.

På nyårsafton fångades hon dessutom på film när hon och en okänd man kysste varandra passionerat efter ett uppträdande på Park Theater i Las Vegas. Enligt TMZ skulle personen på filmen gå under namnet Michael – och för bara en vecka sedan bekräftade Lady Gaga mer eller mindre att så är fallet.

Den 4:e februari postade hon nämligen en bild på Instagram där hon och Michael Polansky, entreprenör och investerare, sitter tätt omslingrade och kramar varandra på en båt.

Till inlägget skrev hon:

”Vi hade så kul i Miami. Kärlek till alla mina monster och fans, ni är bäst!”.

Men trots att kärleken verkar spira har Lady Gaga nu tagit tillfället i akt – och friat till sig själv. Därtill med en svensk ring designad av ingen mindre än Bea Åkerlund.

”Ett tecken på kärleken till mig själv”

Lady Gagas frieri görs förvisso i samarbete med Klarna, men på Instagram poängterar världsstjärnan att en av anledningarna till hennes något oväntade handling är att hon vill trotsa de föråldrade traditionerna som säger att en kvinna bara kan fria till en man på skottdagen.

”Visste du att en gammal tradition säger att kvinnor bara får fria till män när det är skottår, den 29 februari?”, skriver hon bland annat och fortsätter:

”Det är 2020, och alla människor med vilken könsidentitet som helst får fria till vem de vill, när som helst. Så, samtidigt som vi firar kärleken i dag sätter jag denna ring på mitt finger och ser den som ett tecken på kärleken till mig själv och mina fans – och som en påminnelse om att vi alla är födda superstjärnor.”

https://www.instagram.com/p/B8jTx9jlmq5/

Bea Åkerlunds mål – ge kraft till kvinnor

Bea Åkerlund släppte ringkollektionen tidigare i veckan, och målet med projektet har varit att ge kraft till kvinnor. Ringen som Lady Gaga bär heter The knight finger och är klädd i 246 handsatta stenar. Tanken är att ringen ska inspirera till att fria på ett okonventionellt sätt och våga bryta mot traditionen.

– Livet är redan fullt av regler och förväntningar om vem och hur vi ska vara. Ringarna är designade för att inspirera oss alla till att älska på egna villkor och att våga lämna gamla traditioner bakom oss för att själva definiera vår framtid. Så var din egen ”knight in shining armor” och kriga för den du älskar, det är det finaste som finns, sa Bea Åkerlund, i en tidigare intervju med ELLE.

Foto: TT

Läs mer: 

Lady Gaga bekräftar – han är stjärnans nya pojkvän

Lady Gaga berättar i ny intervju om övergreppen

Lady Gaga i ny storfilm om mordet på Gucci