Lady Gaga och Billie EIlish

Lady Gaga arrangerar gala med WHO - kampen mot corona

Lady Gaga arrangerar en gala tillsammans med WHO i kampen mot corona. Flera kändisar kommer tillsammans med sjukvårdspersonal gör allt för att informera och underhålla samtidigt.

Konserter, festivaler och galor ställs in världen över på grund av coronaviruset. Den senaste tiden har allt fler kändisar och artister i stället försökt att underhålla sina fans genom sociala medier och uppträdanden online.

Förra helgen skulle musikfesten iHeartRadio Music Awards ha gått av stapeln i Los Angeles. I stället ordnade stjärnorna en livesänd konsert från sina egna vardagsrum.

Elton John stod som värd för konserten där artister som Alicia Keys, Billie Eilish, Mariah Carey, Backstreet Boys och Tim McGraw uppträdde.

https://www.instagram.com/p/B-KkNkGgpQo/

Lady Gaga arrangerar gala med WHO

Nu är det Lady Gagas tur att underhålla världen. Under måndagens presskonferens med World Health Organization (WHO) berättade generaldirektör Tedros Adhanom att de nu kommer att arrangera galan One World: Together at Home tillsammans med världsartisten.

– Vi arbetar nu med Lady Gaga för att göra vår satsning ännu större, sa Tedros Adhanom.

Lady Gaga själv dök upp via videolänk och började med att tacka all vårdpersonal runt om i världen. Det är för dem som galan hålls och tanken är att den ska hylla alla som jobbar inom vården och de som jobbar med att försöka stoppa pandemin.

– Jag ber för alla som är sjuka. Jag vill också skicka mina böner till alla som förlorar sina jobb, sade Lady Gaga på presskonferensen.

Kändisarna på One World: Together at Home

Natten mellan den 18:e och 19:e april svensk tid kommer flera stora namn att synas i den direktsända galan som sänds via webben, på sociala medier samt på flera stora tv-kanaler runt om i världen. Bland kändisarna finns namn som Billie Eilish, David Beckham, Elton John, John Legend, Paul McCartney Alanis Morrisette och Stevie Wonder.

Tittarna kommer även få se inslag med folk från sjukvården som berättar om sitt jobb och kampen mot corona.

”Det är en historisk, den första av sitt slag, global sändning för att hylla de hjälteinsatser våra samhällsmedarbetare gör, och för att stötta the World Health Organization i den globala kampen mot Covid-19” skriver organisationen Global Citizen som även de kommer att vara med och arrangera galan.

Under presskonferensen berättade Lady Gaga att det inte är en välgörenhetsgala som samlar in pengar, men de som vill får så klart skicka ett bidrag till WHO.

Foto: TT, Instagram 

LÄS MER:

Se Lady Gaga och stjärnorna uppträda i sina egna vardagsrum

Billie Eilish uppträder från sitt vardagsrum i helgen

Corona: Här är evenemangen som ställs in eller skjuts upp i Sverige