SVT har bekräftat vad julkalendern 2020 kommer att heta.

Ladda för julen 2020! Så blir årets julkalender – Mirakel

Saknar du julkalendern redan nu? Nu har SVT bekräftat vad 2020 års julkalender kommer att heta och vad den kommer att handla om.

Börjar du längta tillbaka till julen redan nu? Då har vi en glädjande nyhet! SVT har nämligen bekräftat vad årets julkalender kommer att heta – och vad den kommer att handla om.

Allt vi vet om julkalendern 2020 – Mirakel

Mirakel, som serien heter, beskrivs av Johanna Gårdare, programchef för SVT Barn, som en ”magisk julsaga som bjuder på spänning, starka känslor men också julmys i sann Madicken-anda”.

”Det blir en form av tidsreseäventyr där det uppstår en stor dos situationskomik i krocken mellan två världar”, skriver hon till Expressens tv-blogg Spoiler Alert.

För manus står Peter Arrhenius, som bland annat skrivit avsnitt till serierna Heder och Svartsjön. Han är även upphovsman till Viaplays Ingen utan skuld och har skrivit ett antal barn- och ungdomsböcker. Mirakel regisseras av Calle Åstrand, som har regisserat många reklamfilmer och också är en av personerna bakom klassikern Kenny Starfighter med Johan Rheborg. 

Mirakel kommer att spelas in nu under våren och kommer att börja sändas den 1 december 2020 i SVT, SVT Barn och på SVT Play.

Julkalendern har ökat 18 procent online

Kanske blir Mirakel lika populär som årets julkalender Panik i tomteverkstan – som faktiskt är SVTs mest sedda julkalender online. Webbpubliksifforna från MMS visar nämligen att det i snitt var 894 000 som såg de 24 avsnitten på SVT Play. En ökning med 18 procent jämfört med 2018, då julkalendern Storm på Lugna gatan hade ett snitt på 758 000 tittare per avsnitt i SVT Play.

”Det är otroligt roligt att julkalendern har ökat 18 procent online. Och vi är oerhört glada för att så många har uppskattat årets kalender och extra roligt är att vi ser att den har attraherat tre generationer”, säger Johanna Gårdare till Expressen och fortsätter:

”I år har vi fått så extremt mycket kärlek och positiv feedback i vår publikdialog, jag har aldrig varit med om en sådan kärleksboost från publiken tidigare.  Och den vanligaste kommentaren har just varit att man tackar för att vi lyckats skapat en julkalender som hela familjen har kunnat titta på och roas av tillsammans.”

Källa: Expressen

Foto: TT 

Läs mer: 

Här är årets julkalender – Panik i tomteverkstan

Nu kan du vara med i julkalendern 2020 – så söker du

Så maxar du sista dagarna av jullovet