Kritikstorm mot Bianca Ingrossos vilda festresa till Båstad

I helgen åkte Bianca Ingrosso till Båstad som många andra stockholmare för att festa. Men resan har inte tagits emot särskilt väl av hennes följare.

Under våren blev influencern Bianca Ingrosso och hennes pojkvän Phillipe Cohen riktigt sjuka. Paret, som misstänkte att de smittats av det nya coronaviruset, försatte sig själva i karantän efter att ha drabbats av såväl feber som hosta:

– Vi har suttit i karantän nu i över tio dagar. Det är ingen frivillig karantän utan jag och Phillipe blev sjuka för snart två veckor sedan. Med feber, hosta, värk i leder, muskler, förkylning och alla symtom, sa hon i en vlogg på sin Youtubekanal och fortsatte:

– Det var några sjukt jobbiga dagar när jag hade så ont i min kropp att jag bara ville gråta. Men jag har bara mått ganska dåligt och har inte varit utomhus på så otroligt länge nu.

En tid senare testade sig Bianca för corona – och mycket riktigt visade resultatet att hon hade antikroppar i blodet mot viruset. Däremot hade pojkvännen Phillipe inte blivit sjuk av Covid-19, utan av en vanlig influensa.

En bild på influencern och tv-profilen Bianca Ingrosso och pojkvännen Phillipe Cohen.

Bianca Ingrosso och pojkvännen Phillipe Cohen blev rejält sjuka under våren.

Ifrågasätts av följarna i nya videon

I helgen åkte Bianca Ingrosso till Båstad för att umgås med sina vänner, en resa som hon dokumenterar i den nya vloggen Festa med oss i Båstad. I videon, där hon bland annat hänger med sin assistent Lovisa Worge och branschkollegan Chloé Schuterman, syns hur kompisgänget glatt festar ihop, ofta tätt intill varandra och i större folkmassor.

Det har fått hennes följare att reagera. Videons kommentarsfält kryllar av kommentarer från tittare som ifrågasätter beslutet att resa dit, trots att det fortfarande pågår en aktiv smittspridning av corona i landet:

”Vad hände med att hålla distans? Vi är fortfarande inne i en pandemi och folk dör fortfarande pga det. Kunde inte se klart hela vloggen, ni lever som att viruset inte finns, kramar, tar mat från någon annans bestick osv?? Helt absurt i dessa tider. Tänk på att föregå med gott exempel då många tusen ser vloggen. Är så respektlöst mot sjukhuspersonalen runt om i landet som går på knäna för att bekämpa smittan”, skriver en tittare.

”Bara för att du har antikroppar så innebär det inte att du är skyddad. Du kan fortfarande få corona på nytt och det kan hända precis när som helst. Så fruktansvärt korkat att ge sig ut och festa med så många människor och inte hålla avstånd. Och sen sitta och promota det på youtube och instagram. Vad är det för fel på er? Sjukvården går på knäna och ni bjuder in till coronaparty”, lyder en annan kommentar.

Än så länge har Bianca Ingrosso inte bemött kritiken i videons kommentarsfält.

Se Bianca Ingrossos vlogg Festa med oss i Båstad:

Foto: Karin Törnblom//Erik Simander//TT

LÄS MER: 

Bianca Ingrosso om ångesten: ”Känner mig ensam”

Bianca Ingrossos stilresa genom åren – då och nu

Är Caia Cosmetics nya parfym för lik Stora Skuggan?