Vanessa hudgens

Kritiken mot Vanessa Hudgens efter orden om corona

Skådespelerskan Vanessa Hudgens har fått kritik efter ett uttalande hon gjorde på sociala medier om corona. Nu tvingas High School Musical-stjärnan be om ursäkt. ”Jag inser att mina ord var okänsliga”, skriver hon på Twitter.

High School Musical-skådisen Vanessa Hudgens har hamnat i rejält blåsväder. Tidigare i veckan hade hon en livesändning på sin Instagram, där hon i skrivande stund har över 38 miljoner följare. Under livesändningen pratade hon om karantän och det faktum att många evenemang nu skjuts upp på grund av corona. Vanessa Hudgens passade då på att prata om president Trumps uttalande gällande att virusets spridning antagligen kommer att hålla på till juli-augusti.

– Till juli låter som skitsnack, förlåt. Det är ett virus, jag fattar det, jag respekterar det. Men samtidigt tänker jag typ att även om alla får det, och ja folk kommer att dö, vilket är hemskt men typ oundvikligt? Jag vet inte, jag kanske inte borde göra det här just nu. Usch, sa skådespelerskan till sina följare.

Kritiken efter orden om corona

Uttalandet har nu skapat en kritikstorm mot Vanessa Hudgens. Många anser att hon saknar respekt för alla de som på något sätt drabbas av viruset och dess framfart.

”Vilket hemskt och hjärtlöst budskap du delar med dig av till de yngre personerna som ser upp till dig”, skriver en person på Twitter.

”Att skratta åt denna otänkbara tragedi, Med ett lidande som på en skala är svår att föreställa sig. Orimligt.” skriver en annan i samma Twittertråd.

Vanessa Hudgens ber om ursäkt

Vanessa Hudgens har nu fått gå ut med en offentlig ursäkt på sin Twitter.

”Jag är så ledsen för sättet jag har kränkt alla som såg klippet från min Instagram live i går. Jag inser att mina ord var okänsliga och inte alls lämpliga för situationen vårt land och världen befinner sig i just nu. Det här har varit en stor väckarklocka för vilken betydelse mina ord har, nu mer än någonsin.” skriver hon.

Hon avslutar med att önska att alla håller sig säkra och friska under rådande omständigheter.

Foto: TT

LÄS MER: 

Vanessa Hudgens spelar huvudrollen i Netflix nya julfilm – om en prinsessa

Vanessa Hudgens: ”Därför gjorde jag slut med Zac Efron”

Kändisarna som sitter i hemkarantän på grund av corona