Dor-Jughead-i-Riverdale

Sju ledtrådar som kan avslöja hur det går för Jughead i Riverdale

Varning för spoilers! I det senaste avsnittet av Riverdale slutade det minst sagt dåligt för Jughead och nu undrar alla om han kommer att dö eller överleva. Här är sex ledtrådar som kan avslöja vad som kommer hända.

Det är ingen tvekan om att Cole Sprouses karaktär Jughead i Riverdale är en storfavorit hos de flesta fansen. Därför blev många chockade när han i senaste avsnittet eventuellt dog.

Vi fick alla se hur Jughead valde att offra sig själv för att rädda Serpents. Han lät därför Penny Peabody och Ghoulies misshandla honom. Han gjorde också ett avtal med Hiram Lodge som vi inte vet vad det innebar.

Läs mer: Black Hood i Riverdale är avslöjad – skådisen berättar hur det är att spela honom

I slutet av avsnittet fick vi se FP komma bärandes på Jughead som är helt sönderslagen och verkar vara medvetslös. Om han lever eller inte, det vet vi inte. Något som fått fansen att bli tokiga. Det finns några ledtrådar som både visar att han kommer överleva men också att han inte kommer det. Här nedan radar vi upp dem!

1. Cole Sprouses tweet

Efter senaste avsnitten tweetade Cole vilket fick fansen att bli ännu mer tokiga. Hans tweet var nämligen ”Tacksam. Tack Riverdale.”

Något som kan tolkas som ett hejdå för alltid. Det som dock gäller att komma ihåg är att Cole ÄLSKAR att driva och retas, så det känns typiskt honom att driva såhär. Vi hade nog blivit mer oroliga om han inte hade tweetat detta.

2. ”Jag dör!”

När Cole gästade Jimmy Fallon så fick han frågan om han kunde avslöja en spoiler varpå Cole skämtsamt sa ”Jag dör!”. Ingen tog det på allvar då, men nu? Hjälp. Vissa skådespelare har sagt att de brukar skämtsamt avslöja spoilers för att ingen tror på dem ändå. Kan det vara det Cole gjorde nu?

3. Behind the scenes-bilder

Under sista inspelningsdagen tog skådespelarna massa bilder tillsammans och vem är på plats? Jo Cole. Det här fan-kontot har samlat ihop bilderna som visar att Jughead är på plats med de andra i skolan och verkar ha en hel del blåmärken. Ett tecken på att han kommer överleva!

https://www.instagram.com/p/Bim0X21nQVc/?hl=sv&taken-by=riverdalelove

4. Betty håller i hatten

I promon till det sista avsnittet ser vi Veronica, Archie och Betty stå på kyrkogården framför en gravsten. I handen håller Betty Jugheads mössa. Är det Jugheads begravning?

Riverdale-Jughead-dor

Vi tror inte det. Det har ju faktiskt tyvärr dött en annan person i Riverdale precis, Fangs. Så det är antagligen hans begravning de ska gå på och att Betty håller i mössan? Antagligen för att förvirra oss och hon har den nog bara för att känna sig nära honom. Det hoppas vi i alla fall!

5. Omnämns i beskrivningen

Enligt Express ska Jughead omnämnas i beskrivningen av det sista avsnittet. Det ska nämligen stå att ”Cheryl gör klart sin myndighetsförklaring från sin mor medan FP ger ett överraskande besked till Jughead och Serpents”. På IMDB står det dock att FP bara ger detta besked till Serpents, men det kan ju vara för att hålla spänningen vid liv.

6. Huvudkaraktär

Man ska aldrig säga aldrig men det är inte ofta tv-serier dödar en huvudkaraktär, särskilt inte en karaktär som är så omtyckt och är involverad i allt som händer. Om de nu valt att döda Jughead så skulle det i sådana fall bero på att Cole Sprouse själv vill lämna serien men det tror vi inte.

7. Lili Reinharts tweet

Även Lili Reinhart tog till Twitter för att kommentera Jugheads öde. Hennes tweet är väldigt kryptisk men vi tolkar den som att han kommer överleva. Kritiskt betyder inte död.

Läs mer:
Test: Vem i Riverdale borde du kyssa?
Se den bortklippta scenen som aldrig visades i Riverdale
KJ Apa och Camila Mendes om sexscenerna i Riverdale

Foto: The CW