Kommer Elsa i Frost få en flickvän? Nu svarar regissören!

Kommer Elsa i Frost få en flickvän? Nu svarar regissören!

Disney-fansen har länge önskat att Elsa ska träffa en flickvän i Frost 2. Nu har regissören uttalat sig om deras önskan.

I Frost, som släpptes 2013, fick vi lära känna systrarna Anna och Elsa. Medan Anna förälskade sig i den första kille hon träffade, men sen blev tillsammans med Kristoff, så var inte kärleken i fokus för Elsa.

Många Disney-fans menar att det är för att hon är homosexuell och skulle vilja se att Disney-karaktären i uppföljaren, som kommer år 2019, träffar en flickvän. Under hashtaggen #GiveElsaAGirlfriend har det under flera år skrivits om att det är dags för Disney att visa det första samkönade förhållandet i sina filmer.

Nu har regissören, Jennifer Lee, fått frågan av The Huffington Post om det och verkar mottaglig för idén.

– Jag älskar allt som folk säger och tycker om vår film – det är en kreativ dialog där Elsa är en underbar karaktär som talar till så många människor. Vi har många samtal om det och vi är väldigt ansvarsmedvetna när det kommer till de här sakerna.

Hon fortsätter:

– För mig… Elsa berättar för mig varje dag var hon behöver gå och hon fortsätter att berätta det för oss. Jag skriver alltid utifrån karaktären, och vad Elsa gör i sitt liv. Vi får se var hon ska.

Läs mer!
Det här skulle Frost egentligen ha handlat om
Disney-regissören avslöjar: Tarzan är Frost-systrarnas lillebror
Bekräftat: Här är handlingen i Frost 2

Foto: Disney