Normal people svt

Kommer det en andra säsong av Normala människor? Här är allt vi vet

Kära, kompisar, kära, kompisar? Är sagan om Marianne och Connell verkligen avslutad? Här är allt vi vet om en eventuell andra säsong av Normala människor.

I tv-serien Normala människor får vi följa Marianne och Connell från skolan och vidare till livet på universitetet. Från början är han den populära sportkillen med mycket vänner medan hon är en smart men ömtålig ensamvarg som är otrevlig mot lärarna. Men på universitetet ändras rollerna och plötsligt är det Connell som har svårt att hitta sin plats.

Mitt i allt det här pågår deras förhållande ständigt. Ibland som par men ofta som vänner. Och visst kändes det som att de 12 avsnitten bara flög förbi? Utan att spoila något för dig som ännu inte sett klart känns det som att det minst sagt finns lösa trådar – vilket ju är en förutsättning för en eventuell fortsättning.


Romantiskt i Normal People

Har vi sett något finare? Foto: BBC

Kommer det en säsong 2 av Normala människor?

Normala människor är en tittarsuccé. Men ännu har BBC och Hulu som producerat serien inte bekräftat att en andra säsong ska vara planerad. Tv-serien är baserad på författaren Sally Rooneys andra bok med originaltiteln Normal People. Eftersom hela boken avhandlas i säsongen finns det ingen skriven fortsättning att luta sig emot. Dock är Rooney en av de exekutiva producenterna till serien och var med och skrev sex av avsnitten (vilket ju känns hoppfullt!). Det finns i nuläget dock ingen information om att Rooney planerar eller jobbar på ytterligare en bok om Connell och Marianne.


Vad säger producenterna till Normala människor om en fortsättning?

Enligt Digital Spy har en av producenterna, Ed Guiney, meddelat att man just nu inte planerar en andra säsong av Normala människor.

– Inte på kort sikt. Vi har nu skiftat fokus och gör tv-serie av Conversations with friends.

Conversations with friends är Sally Rooneys debutroman som även den blivit en dundersuccé. Den nya tv-serien ska, precis som Normala människor, regisseras av Lenny Abrahamson.

Ed stänger dock inte dörren helt för en eventuell fortsättning.

– Men kanske återkommer vi till Connell och Marianne längre fram.

Normal People på SVT

Det går inte att inte heja på deras kärlek! Foto: BBC

Regissören Lenny Abrahamson avslöjar dessutom att han drömmer om att se mer av allas vårt favoritpar.

– Jag har en fantasi om att göra en slags 10-års, du vet, se var de befinner sig efter 10 år, något sånt. Det skulle vara fint.


Vad säger skådespelarna i Normala människor om en fortsättning?

Enligt Digital Spy är både Daisy Edgar-Jones (som spelar Marianne) och Paul Mescal (som spelar Connell) positiva till att delta i en fortsättning.

– Om det var fallet (en andra säsong) så absolut. Det är förmodligen en fråga för Sally och alla andra. Men jag räcker upp handen, säger Mescal.

Läs mer:

5 anledningar att se Normala människor på SVT

Därför pratar alla om tv-serien Normala Människor

Årets 20 mest populära tv-serier – här är hela listan