Kim Kardashian West

Kim Kardashian hjälpte svensken ut ur fängelset

Vid sidan om sina advokatstudier engagerar sig Kim Kardashian West i att ge fångar i amerikanska fängelser benådning. Senast i raden lyckade fall är en svensk man som nu släppts fri tack vare realitydrottningen.

Det är musikproducenten David Jassy, 45, från Stockholm som släpps villkorligt från San Quentin-fängelset utanför San Francisco, skriver Expressen. Där har han avtjänat elva av totalt 15 år för ett drop han dömdes för i Los Angeles 2008.

På Twitter tackar Kim Kardashian West, 39, Kaliforniens guvernör Gavin Newsom för frigivningen som hon har varit med och lobbat för.

Har producerat för Darin

David Jassy arbetade innan sin dom med att producera musik för stjärnor som Darin, Sean Kingston och Ashley Tisdale från Highschool Musical. Under tiden i fängelse har han fortsatt jobba med musik genom att starta ett projekt för unga intagna. Det är detta arbete som fått Kim Kardashian att vilja engagera sig i hans fall. I sitt meddelande till guvenören skriver Kardashian West att hon såg det fina jobbet med egna ögon under ett besök i fängelset. Kim är övertygad om att Jassy kommer fortsätta på den banan i frihet.

Fler av stjärnans fall

Kim Kardashian West började studera juridik år 2018. Hennes plan är att vara färdig år 2022 och då sadla om från realitystjärna till advokat. Under tiden som hon studerar har Kim tagit sig an en rad benådningsansökningar.

Ett av de mest uppmärksammade fallen är Alice Marie Johnson, en förstagångsförbrytare dömd till livstid för narkotikabrott, som beviljades nåd sedan Kim Kardashian West haft möte med Donald Trump å hennes vägnar. Kvinnan medverkade efter frigivningen i Keeping Up With The Kardashians där hon och hennes familj tackade Kim för det nya livet utanför galler.

Då släpps Kim Kardashian West: The Justice Project

Kim Kardashian West The Justice Project

Kim Kardashian har själv producerat dokumentären The Justice Project.

Sugen på att veta mer om hur stjärnan gjort för att få till stånd frigivningarna? I april släpps Kim Kardashian West: The Justice Project, en två timmar lång dokumentär som följer Kims arbete.

– Det finns många människor som förtjänar en andra chans, men många har inte resurser till att få det att hända. Jag vill hjälpa till att lyfta dessa ärenden till en nationell nivå för at åstadkomma förändringar, säger hon i ett uttalande.

Foto: TT

Källa: Expressen

LÄS MER:

Allt om familjen Kardashian – skandaler, kärlek och pengar

Hemliga betydelsen bakom alla Kardashian/Jenner-barnens namn

Så mycket tjänade Kylie Jenner på att sälja Kylie Cosmetics