Kenza Zouiten Sobosic och Aleksandar Subosic på röda mattan

Kenza om relationen med pappan: ”Vuxit upp i en trasig familj”

Influencern Kenza Zouiten Subosic, 28, hade en komplicerad relation till pappan som gick bort för två år sedan. I ett nytt blogginlägg beskriver hon nu sin uppväxt i ”en trasig familj”. Med stolthet berättar hon också om kärleken till den egna sonen Nikola och maken Aleks.

I somras blev Kenza Zouiten Subosic och maken Aleksandar Subosic, 35, föräldrar till en liten son, Nikola. Paret som gifte sig 2017 hade länge försökt bli gravida. Det krävdes två IVF-behandlingar innan det positiva beskedet till slut kom från försök på naturlig väg.

När Kenza nu hunnit landa i rollen som mamma har hon börjat se tillbaka på sin egen uppväxt. I ett nytt känslosamt inlägg på bloggen med rubriken Daddy & I förklarar influencern att hon saknade en trygghet som barn.

För hennes egen pappa var alkoholiserad, och deras relation var under många år ickebefintlig, vilket Frida berättat om i en tidigare artikel.

Kenza stolt över familjen

Ända sedan sonen föddes i juni 2019 har Kenza med stolthet visat upp sin lilla familj på bloggen och Instagram. Hon har förstått att följarna stundtals tyckt det blivit tjatigt, skriver hon. Det är därför hon känner behovet av att återigen lyfta upp sin egen uppväxt.

”Har man vuxit upp i en trasig familj där det enda man önskade sig var en plats där man kände sig trygg, så känns det som att man vunnit livets största jackpott när man äntligen fått just det. Nikola och Aleks är min trygga plats. Och jag är stoltast i världen över oss”, skriver Kenza.

Kenza visste tidigt att maken skulle bli en bra pappa, förklarar hon. Det blev extra tydligt när deras egen graviditet var ett faktum.

”Har känt Aleks i 11 år nu och jag har nog alltid känt på mig att han skulle bli världens bästa pappa. Men natten efter att jag hade överraskat honom med ett positivt graviditetstest så låg han hela natten med handen på min mage för att hålla det superlilla embryot varmt, då visste jag.”

Två år sedan Kenzas pappa gick bort

För två år sedan gick Kenzas egen pappa bort efter en tids sjukdom. Nu hoppas Kenza kunna ge en bättre start på sin son Nikolas liv än den hon själv fick som barn.

Kenza beskriver hur hon blir ”alldeles varm i själen” av att se maken och sonen ihop. I en serie svartvita bilder visar hon hur far och son leker och gosar i sängen.

”Stunder som dessa får mig såklart att tänka på min egen pappa. Sakna de stunderna vi hade när jag var liten, sakna de stunderna som vi borde haft men som han kastade bort. Imorgon är det 2 år sedan han gick bort. Jag undrar om han ser familjen jag hunnit skapa sedan dess? Ser han Nikola?”, skriver influencern.

Foto: Karin Törnblom/TT

Läs mer:

Kenza Zouitens tuffa tid med sonen Nikola: ”Kaos”

Kenza Zouitens egna ord – så förändrades kroppen efter förlossningen

Efter kritiken – Kenza funderar på att sluta blogga