Kendall Jenner talar ut om sin svåra ångest

Kendall Jenner talar ut om sin svåra ångest

KUWTK-stjärnan Kendall Jenner, 25, lider av svår ångest. Ibland känns det som att hon ska dö, berättar stjärnan i en färsk intervju med Vogue.
8 sätt att lindra din ångest
2:08

Efter reklamen: 8 sätt att lindra din ångest

(2:08)

Slå på ljud

Det är i Vogues Youtube-serie Open Minded som realitystjärnan och supermodellen Kendall Jenner öppnar upp om sin psykiska hälsa. Det började redan i tidig ålder, förklarar hon.

– Jag minns när jag var riktigt ung – säg 8, 9, 10 – och fick andnöd. Då gick jag in till mamma och berättade om det. Nu i efterhand förstår jag att det var ångest.

Det triggar igång modellens ångest

Kendall Jenner har en internationell modellkarriär och är ofta på resande fot. Hon berättar att hennes hektiska schema triggar igång ångesten.

– Det finns tillfällen då jag känt att jag måste köras akut till sjukhus för att jag tror att hjärtat håller på att lägga av och jag kan inte andas så jag måste få hjälp. Ibland känns det som att jag ska dö. Ibland domnar kroppsdelar bort. Det kan vara riktigt intensivt och skrämmande…, säger hon.

Kendall poängterar att hon lever ett privilegierat liv och har en livsstil som får många att tänka ”vad han hon att oroa sig för?”. Hon menar att det inte är poängen.

– Jag är en välsignad tjej, men jag har fortfarande en sån här, säger hon och pekar mot sitt huvud och hjärna.

– Och den är inte alltid glad och kopplar inte alltid, säger hon.

Psykiatrikern till Kendall: ”Behöver ta det försiktigt”

I intervjun får Kendall sitta ned med psykiatrikern Dr. Ramani Durvasula. Hon förklarar för Kendall att många människor tror att de är ensamma om att känna ångest, men att alla hennes patienter har olika nivåer av just detta.

– När man kommer till en nivå där allt känns olustigt så kallar vi det för kliniskt påtaglig ångest, säger Dr. Ramani Durvasula och menar att det Kendall beskriver faller under den kategorin.

Många människor har farit extra psykiskt illa under pandemin. Kendall förklarar att hon förvisso haft ett lugnare tempo under året som gått, men att det nu känns tungt att återgå till livet hon levde innan.

– Vi måste alla lära oss att bli sociala igen, speciellt människor med svår ångest. Vi behöver ta det försiktigt, säger Dr. Ramani Durvasula.

Kendall Jenner ser fördelar med sin ångest

Kendall beskriver samtidigt hur hennes ångest även gjort henne till en person som kan känna av rum och stämningar, och att hon tycker om den hon är på grund av det.

– Jag vet att ångesten ibland kan vara övermäktig, men jag tycker om att jag är finstämd, säger Kendall Jenner.

Se hela avsnittet av Vogues Open Minded i spelaren nedan.

Källa: People

Foto: TT

Relaterade artiklar
Nicole Falciani träffade kärleken i en app – detaljerna om första dejten
Nicole Falciani erkänner: Vill inte att det ska gå bra för Eric Saade