KATIA MOSALLY TAR ÖVER EFTER NIKKI AMINI I IDOL-JURYN 2021

Katia Mosally tar över efter Nikki Amini i Idol-juryn 2021

Förra året gjorde Nikki Amini sin sista säsong som en av jurymedlemmarna i Idol. Nu presenteras det vem som tar över rollen i juryn efter Nikki!
5 snabba om Idolsäsongen med Katia Mosally
1:01

Efter reklamen: 5 snabba om Idolsäsongen med Katia Mosally

(1:01)

Slå på ljud

De omåttligt populära tv-programmet Idol har rullat i hela 16 säsonger på TV4, med start redan 2004. 2012 pausades programmet, för att sedan redan året efter göra comeback och vara lika självklart hos tv-tittarna som innan.

2020 års upplaga blev en aning annorlunda, på grund av den rådande pandemin. Viruset hotade deltagare såväl som medarbetare, där några blev smittade av covid-19, och flera fredagsfinaler fick vi se deltagarna uppträda från sina hotellrum istället för på scenen.

Nikki Aminis tid i Idol

Ja, förra säsongen fick vi se något vi inte sett tidigare. Och något som vi fick se för allra sista gången var Nikki Amini som en av de fyra jurymedlemmarna. Under hösten gick hon ut med att det blir hennes sista säsong av programmet, efter sex säsonger av Idol.

TV4 ville ha kvar henne i juryn, men trots det valde Nikki att hoppa av.

– Jag känner mig oerhört smickrad över att ha fått det fortsatta förtroendet att sitta kvar i Idoljuryn 2021 men jag har valt att tacka nej, sa hon i en intervju med Aftonbladet. Hon fortsatte:

– Det här är ett beslut som vuxit fram under hösten. När frågan kom för någon vecka sedan blev jag naturligtvis glad men jag känner också att det är dags för mig att gå vidare med nya roliga projekt.

Idol-juryn 2020 bestående av Nikki Amini, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Anders Bagge.

Idol-juryn 2020 bestående av Nikki Amini, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Anders Bagge.

Hon har suttit i olika jurykonstellationer under sin tid i programmet. Under hennes första säsong av Idol satt hon i juryn ihop med Fredrik Kempe och Quincy Jones III. Och resterande säsonger har Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Anders Bagge suttit vid hennes sida.

Hon blir ny medlem i Idoljuryn

Nu blir det någon annan som ska ta över efter Nikki Amini, och i Nyhetsmorgon avslöjas nu äntligen vem det är som vi kommer att få se i Idoljuryn i höst. Och det är ingen mindre än Katia Mosally, som beskrivs som skivbolagsproffs – direkt från Los Angeles. Hon har arbetat med stora stjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes.

– Jag tar med mig musikbranschens LA in till Idol och ni kommer få se alla sidor av mig, de galet spontana men även de tuffa! Musikbranschen är idag hårdare än någonsin och man måste vara redo att ge 150% för att lyckas, samtidigt som man behåller båda fötterna på jorden. Idol är en unik plattform för att hitta oslipade artister och jag kommer bidra med mina erfarenheter av musikbranschen på en internationell nivå för att hitta artister som verkligen kan slå igenom stort, i Sverige, men även ute i världen, säger Katia i ett pressmeddelande.

Katia Mosally är ny i Idol-juryn.

Katia Mosally är ny i Idol-juryn.

Foto: TT, TV4

Relaterade artiklar
Därför älskar vi Tousin “Tusse” Chiza – 6 citat vi aldrig glömmer
Test: Välj en outfit och se vem i Idol 2020 du är