Kändisar som var mobbade i skolan

Kändisarna som hade det svårt i skolan

Det är lätt att tro att kändisarna har haft det lätt i livet, men så är det inte. Sanningen är att många av dem hade det riktigt tufft i skolan.
thomas-sekelius-jobbigt-i-skolan

Under högstadietiden blev YouTubern Thomas Sekelius mobbad.

– Skällsord var vardagsmat. Jag kom in i puberteten lite senare än alla andra och det gjorde mig tydligen till en ”äcklig bög”, säger han till Expressen.

Han berättar också om lättnaden när skoldagen var över.

– Just den rädslan i skolan var inte en chockrädsla utan mer som ett sug i magen, som att jag mådde lite illa hela dagen. När jag kom hem kände jag att jag äntligen kunde andas ut, och jag tänkte ‘gud vad skönt’.

viktor-frisk-jobbigt-i-skolan

Artisten och influencern Viktor Frisk hade en riktigt tuff skolgång. Han var inte mobbad, men däremot hade han svårt med koncentrationen.

– Det var ofta att andra gjorde saker som jag inte gjorde, men som jag fick ta skit för. Det var så lätt att skylla på någon som alltid gjorde fel annars. Så det var jävligt jobbigt i skolan, berättar Viktor för FRIDA.

nellie-berntsson-jobbigt-i-skolan

Skolan, som ska vara den tryggaste platsen att vara på, har för bloggerskan Nellie Berntsson varit precis tvärtom.

– Det är där jag har känt mig svag för första gången. Jag har fått mycket skit i skåpen och folk har sagt saker när jag gått på toaletten eller i matsalen, ja överallt. De tog så mycket kraft ur mig att jag slutade att gå dit, säger Nellie i en intervju med Frida.

Hon berättar att många var avundsjuka på hennes framgång och att hon idag inte har en enda vän kvar från skoltiden. Här kan du läsa hela intervjun med Nellie.

leighton-meester-jobbigt-i-skolan

Blair Waldorf regerade i serien Gossip Girl, men i verkligheten var skådisen Leighton Meester retad i skolan. När hon fick sitt genombrott sa tjejerna i klassen att hon var en tjockis. De höll upp tidningar som hon var med i och hånskrattade och sa att hon var ”en riktig tönt”.

taylor-swift-jobbigt-i-skolan

Under många år var Taylor Swift den bäst betalda kvinnliga artisten i världen. Tack vare mobbarna i skolan, säger hon själv.

– Om jag inte hade kommit hem från skolan helt förstörd var eviga dag så hade jag förmodligen inte varit lika motiverad till att skriva bra låtar. Jag borde tacka dem!, säger hon till Vogue.

zac-efron-jobbigt-i-skolan

Från den dag Zac Efron först syntes på filmduken har han varit älskad. Men så har det inte alltid varit. I skolan sågs han som en ”teater-nörd” och blev mobbad till och från.

– Han hade en stor glugg fram tills han fick tandställning. Han var inte som andra ungdomar, han var alltid iväg på olika teater-grejer, vilket gjorde att de andra mobbade honom, säger en tidigare klasskamrat till The Mirror.

rihanna-jobbigt-i-skolan

”Jag var retad under hela min skolgång”, säger Rihanna till Glamour Magazine. För vad? Jo för hennes utseende. Rihanna hade nämligen ljus hy och gröna ögon, någonting som de andra på ön Barbados inte hade. När mobbningen kring hennes hudfärg slutade började de istället reta henne för hennes bröst.

Miley-Cyrus-jobbigt-i-skolan

I Miley Cyrus självbiografi Miles to Go berättar hon om de tuffa skolåren. Det var främst tre så kallade ”vänner” som gjorde narr av henne. De skickade elaka lappar, stal hennes skolböcker och låste in henne under en lång tid på en skoltoalett. Något som satte djupa spår hos Miley. I efterhand har Miley konstaterat att det troligtvis handlade om osäkerhet från vännernas sida.

Läs mer:
Pågår mobbning på din skola? Det här kan du göra!
Här slår Millie Bobby Brown tillbaka mot mobbarna i sitt tal
Nathalie ”Nattid” Danielsson om mobbningen som pågått i 10 år

Om du är orolig för någon i din närhet eller om du själv behöver hjälp kan du vända dig hit:

– Du kan kontakta vårdguiden på nummer 1177. De kan hjälpa dig med vart du ska vända dig.

– Vårdcentralen

– Elevhälsan på din skola (skolsköterska eller skolkurator)

Ungdomsmottagningen

I ett akutläge ska du ringa 112 eller vända dig till närmaste psykiatriska akutmottagning.

Du kan också ringa till:

– Nationella hjälplinjen 0771-22 00 60 (Alla dagar 13 – 22)

– Mind självmordslinjen 90101 och chatt: mind.se/sjalvmordslinjen (Alla dagar dygnet runt)

– BRIS, Barnens telefon 116 111 (Alla dagar 14-21 förutom onsdagar 17-21)

– Jourhavande medmänniska 08-702 16 80 (Alla dagar 21 – 06)

– Jourhavande präst, telefonstöd via 112 (Alla dagar 21 – 06) Chatt: jourhavandeprast (Måndag-torsdag 20 – 24)

Jourhavandekompis.se (vardagar 18.-22 och helger 14 – 18)

Umo.se (Ställ frågor om sex, hälsa och relationer.)

Hbtqkojan.se (Chatt för funderingar kring bi- och homosexualitet.)

Foto: Stella Pictures
Källa: Bustle.com, Businessinsider.com, Mom.me, Teenvogue.com.