Rihanna och Törnrosa

10 kändisar som klätt sig som Disneyprinsessor

Vi är vana vid att se kändisarna i sagolika kreationer – men här har de verkligen lyckats pricka in Disneyprinsessornas look på pricken!
Våra topp 5 teckande Disneyfavoriter
0:58

Efter reklamen: Våra topp 5 teckande Disneyfavoriter

(0:58)

Slå på ljud

När vi är små vill vi gärna klä oss precis som Disneyprinsessor, och när vi vuxit upp hämtar vi gärna inspiration från av kändisarnas looks. På de här bilderna har du allt i ett kan man säga!

Keira Knigtley – Rapunzel, Trassel

KEIRA KNIGTLEY – RAPUNZEL I TRASSEL

På premiären av Stolthet och fördom 2005, sportade Keira Knightley en look som påminde väldigt mycket om Rapunzel. Lila klänning med markerad midja och gyllene kanter signerad Matthew Williamson, och inte minst – samma frisyr (ok, lite kortare…)

Penélope Cruz – Aurora, Törnrosa

PENELOPE CRUZ – AURORA, TÖRNROSA

Här snackar vi kopia! Penélopes lila Armani-dröm med vackert fall och off shoulder-skärning från Oscarsgalan 2012 är extremt lik Törnrosas klänning, (i den blålila versionen det vill säga.)

Kate Winslet – Merida, Modig

KATE WINSLET – MERIDA, BRAVE

15 år före det att Modig gick upp på bio gjorde Kate Winslet sin egen take på den skotska prinsessan Meridas look med skogsgrön klänning med guldbroderad ringning och vilda röda lockar. För designen på Kates Oscarslook (året Titanic hade premiär) stod Alexander McQueen.

Chrissy Teigen – Tiana, Prinsessan och grodan

CHRISSY TEIGEN – TIANA, PRINSESSAN OCH GRODAN

2019 gick Chrissy Teigen på gala i en skir outfit som hämtad från Prinsessan och grodan. Den ljusgröna chiffongdrömmen från Georges Hobeika hade till och med gnistrande detaljer, precis som Tianas.

Sarah Jessica Parker – Tingeling, Peter Pan

SARAH JESSICA PARKER – TINGELING, PETER PAN

På Londonpremiären av första Sex And The City-filmen 2008 kanaliserade Sarah Jessica Parker sin inre Tingeling i en kort ärmlös gulgrön Alexander McQueen-klänning.

Kate Middleton – Elsa, Frost

KATE MIDDLETON – ELSA, FROST

Kate Middleton kan det där med prinsesslivet. Därför var det lite extra kul att se just henne i en riktig gnistrande Elsa-klänning i Paris 2017. För designen står Jenny Packham och vi säger dessutom check på långa skira ärmar och ett extra lager med transparent tyg.

Rihanna – Belle, Skönheten och Odjuret

RIHANNA – BELLE, SKÖNHETEN OCH ODJURET

Rihanna numera klassiska Guo Pai-klänning från Met-galan 2015 drar onekligen tankarna till Belles gula, böljande klänning, inte sant? Och till och med hårfärgen är på pricken!

Penelope Cruz – Jasmine, Aladdin

PENELOPE CRUZ – JASMINE, ALADDIN

Penelope gör det igen. Den här gången på filmfestivalen i Cannes, 2009. I den här lila Marchesa-klänningen är det inte många detaljer som skiljer sig från Jasmines klänning. Färgen, draperingarna, ringningen…

Zooey Deschanel – Elsa i Frost

ZOOEY DESCHANEL – ELSA I FROST

Ok, kanske inte på pricken lika. Men alla som någonsin sett en kopia av en Elsa-klänning kan nog absolut gå i god för att Zooeys outfit på Emmys 2012, av Reem Acra, hade passat bra in i Elsas ispalats?

Den ljusblåa färgen, tyllet – och den som tittar noga ser till och med att Zooey har små snöflingeliknande mönster i kjolen, precis som Elsa.

Angelina Jolie – Ariel, Den lilla sjöjungfrun

ANGELINA JOLIE – BELLE, DEN LILLA SJÖJUNGFRUN

På Golden Globe-galan 2011 bar Angelina Jolie denna turkosa gnistande outfit från Atelier Versace – och det är svårt att missa likheterna med Ariels klänning i exakt samma skimrande ton.

Inspirerat av: Harpers Bazaar

Foto: TT, Disney

Relaterade artiklar
Kändisarna som Disneyprinsessor – kolla in de magiska bilderna