millie bobby brown och justin bieber som tittar på Hailey Bieber

Kändisar som vi trodde var från USA – men som inte är det

Vi är vana att se dem på röda mattan, vita duken eller på paparazzibilder från New York och Los Angeles. Men många av Hollywoods stora stjärnor kommer inte därifrån ursprungligen. Här är 9 kändisar vi var helt stensäkra kom från USA – men som tydligen inte gör det.

Tro det eller ej, men alla Hollywoodskådisar kommer inte från USA. Många är dock väldigt bra på att dölja sin icke-amerikanska accent när de axlar olika roller, och det är först när vi ser dem i intervjuer vi får höra deras riktiga röster.

Sedan har vi de som bott i USA så länge att de faktiskt pratar med amerikansk dialekt även utanför vita duken. Ja, det är inte konstigt att det är svårt att hålla reda på vilka stjärnor som är födda i USA och vilka som kommer från andra länder från början.

Här är en lista med nio stycken kändisar som vi var stensäkra på föddes i USA – men som faktiskt inte gjorde det:

Kändisarna som överraskande nog inte kommer från USA (ursprungligen)

Isla Fisher

Chelsea Lauren/Shutterstock

Isla Fisher är född av skotska föräldrar i Oman, men växte upp i Australien. Hon är alltså allt annat än amerikansk.

Millie Bobby Brown

David Fisher/Shutterstock

Nej, det är inte en äkta amerikansk accent hon har i Stranger Things utan hon är helt enkelt en väldigt bra skådis. Sanningen är att hon är en brittisk tjej som föddes i Spanien.

Margot Robbie

Matt Baron/Shutterstock

Vi har sett henne i I Tonya, The Wolf of Wallstreet och Once Upon a Time in Hollywood, men aldrig lagt märke till att hennes dialekt inte är äkta amerikansk. Margot Robbie kommer nämligen från Australien.

Natalie Portman

David Fisher/Shutterstock

Natalie Portmans pappa är polsk, men flydde till Israel under andra världskriget. Där föddes skådisen som då fick det hebreiska namnet Neta-Lee. När familjen senare flyttade till USA bytte hon namn till Natalie.

Justin Bieber

Matt Baron/Shutterstock

Är det en riktig ”belieber” så har du såklart stenkoll på att popstjärnan kommer från Kanada. Men många har helt missat den detaljen och tror att Justin Bieber är en riktig amerikanare.

Kim Cattrall

Moviestore/REX

Det är svårt att tro att allas vår Samantha från Sex and the City (Kim Cattralls mest kända roll) faktiskt inte är en inbiten New York-bo. Kim Cattrall föddes i Liverpool, Storbritannien, och flyttade senare till Kanada. Hon är alltså noll procent amerikansk.

Charlize Theron

David Fisher/BAFTA/Shutterstock

Charlize Therons pappa är fransk, hennes mamma tyska, och själv föddes hon i Sydafrika. Skådisens modersmål är varken brittiska eller amerikanska utan afrikaans. Det var inte förrän 2007 hon blev amerikansk medborgare, men hon har fortfarande kvar sitt medborgarskap i Sydafrika.

Mila Kunis

Jason Merritt/Radarpics/Shutterstock

Skådisen föddes i Ukraina men flyttade till USA med sin familj vid sju års ålder.

– Jag förstod ingenting. Jag förstod inte folket, jag förstod inte språket, har hon sagt i en intervju med Los Angeles Times.

Nicki Minaj

David Fisher/Shutterstock

Fast att hon rappar snabbare på amerikanska än de flesta så tillbringade Nicki Minaj sina första år i Trinidad och Tobago där hon är född.

Källa: Buzzfeed

Foto: TT, HBO

LÄS MER:

Kändisarnas allra första Instagraminlägg – se bilderna här

Nya uppgifter: Kändissyskonen medverkar i Stranger things 4

Kändisarna som Disneyprinsessor – kolla in de magiska bilderna