Kändisar som har varit rumskamrater

Kändisar som har varit rumskamrater

Många av oss har någon gång bott tillsammans med en kompis. Stjärnorna är inte sämre, de har gjort likadant! Spana in dessa (oväntade!) room-mates.
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner
Slå på ljud

Det kan finnas många anledningar till att dela på ett boende med en vän. Hyran blir lägre, man slipper leta efter lediga lägenheter och framförallt har man någon att komma hem till.

Här listar vi 17 stjärnor som har tänkt just så när de flyttat ihop med sina Hollywood-kompisar.

Emma Stone och Bradley Cooper

Emma Stone Bradley Cooper

Bradley Coopers hyreskontrakt gick ut just när han höll på att spela in filmen Aloha tillsammans med Emma Stone. Hon erbjöd honom att flytta in hos sig tills att han hittat nytt boende, och han tackade ja. De delade förvisso inte rum, så Bradley har beskrivit situationen som att de var ”housemates”.

Justin Timberlake och Ryan Gosling

timberlake gosling

Justin Timberlake och Ryan Gosling träffades redan som barn när de båda var med i Disneys The Mickey Mouse Club. Programmet spelades in i LA dit kanadensaren Gosling flyttat med sina mamma för att kunna vara med på inspelningarna. Under andra säsongen fick hans mamma ett nytt jobb i Kanada och blev då tvungen att flytta tillbaka. Lösningen för Ryan blev att flytta in hos Justins familj. De två barnstjärnorna har varit kompisar sedan dess.

Michelle Williams och Ryan Gosling

Michelle Williams Ryan Gosling

Ytterligare en stjärna som bott under samma tak som Ryan Gosling är hans Blue Valentine-kollega Michelle Williams. Det var på regissörens inrådan som de flyttade ihop tillfälligt för att komma i stämning inför de känslomässigt starka rollerna som gift par i en trasig relation. Tanken var att de skulle leva tillsammans i en vecka, men det fungerade så bra att de fortsatte dela hem i en månad.

Lea Michele och Dianna Agron

Lea Michele, Dianna Agron

Lea Michele och Dianna Agron bodde ihop under inspelningarna av musikalserien Glee. Lea har beskrivit hur de kunde bråka på jobbet och sedan komma hem och känna att allt redan var utagerat redan. ”Vi kunde säga saker som ’Var det inte lustigt hur vi tjaffsade tidigare idag? Nu bakar vi kakor!’”, har Lea förklarat.

Jamie Dornan och Eddie Redmayne

Jamie Dornan Eddie Redmayne

Fifthy Shades of Grey-stjärnan Jamie Dornan och Fantastiska vidunder-skådespelaren Eddie Redmayne bodde tillsammans i en lägenhet i Los Angeles under en period då de båda var färska i Hollywood.

”När vi var nya i gamet brukade en person från vår agentur komma och lämna manuskript till oss. Det låg typ 25 manus i min hög och tre i hans”, har Jamie sagt i en intervju med Live! With Kelly and Michael. Det innebar inte nödvändigtvis att Jamie fick fler roller – tvärtom fick han fler ”nej”, förklarade han vidare. Numer är de båda stora namn. Phew!

Ed Westwick och Chace Crawford

Ed Westwick Chace Crawford

Gossip Girl-kollegorna Ed Westwick och Chance Crawford flyttade ihop i New York inför inspelningarna av den populära tonårsserien. ”Vi blev roomies eftersom ingen av oss visste om serien skulle bli långvarig eller inte”, har Crawford förklarat.

”Vi tänkte att det skulle vara ekonomiskt taktiskt. Och egentligen var vi nog rätt lata också”. För engelsmannen Ed var det dessutom en stor omställning att komma till USA, menar Crawford. ”Han hade aldrig bott hemifrån tidigare”.

Ben Affleck och Matt Damon

Matt Damon Ben Affleck

Ben Affleck och Matt Damons vänskap går ända tillbaka till skoltiden. De har jobbat ihop många gånger genom åren inte minst när de skrev manus till den Oscarsvinnande filmen Good Will Hunting. Det var under denna period som de också flyttade ihop för att jobba på manuset. Självklart skrev de in roller åt sig själva i handlingen. Kan de klandras?

Kristen Stewart och Nikki Reed

Nikki Reed Kristen Stewart

Under inspelningarna av den andra filmen i Twilight-serien, Twilight: New Moon, bodde skådiskollegorna Kirsten Stewart och Nikki Reed tillsammans. De har berättat hur de ofta höll sig hemma på kvällarna och hur ytterligare en kollega, Peter Facineli, brukade laga middag åt dem.

Gwyneth Paltrow och Winona Ryder

GWYNETH PALTROW WINONA RYDER

Under 90-talet bodde Gwyneth Paltrow och Wiona Ryder ihop. De ska enligt uppgift ha blivit osams omkring 1998 vilket ledde till att de då flyttade isär. Ryktet säger att Gwyneth snodde Wionas manus till en kommande audition för Shakespeare in Love. Nu i efterhand vet vi ju vem det var som knep huvudrollen och dessutom kammade hem en Oscar för sin insats i just den filmen. (Hint: Det var inte Wiona).

Källa: Marie Claire

Foto: TT

LÄS MER:

Kändisarna som blivit ihop med sina ex

16 kändisar som är 160 centimeter eller kortare

Test: Vilken kändis borde vara din sommarcrush?