britney spears och justin timberlake

Justin Timberlake ber exet Britney SPears om ursäkt

Allt sedan den uppmärksammade dokumentären Framing Britney Spears släpptes har artistens ex Justin Timberlake fått bära hundhuvudet för sin del i hennes uppgång och fall. Nu ber han för första gången stjärnan om offentlig ursäkt.
Allt du behöver veta om #Freebritney
Slå på ljud

Britney Spears och Justin Timberlakes kärlekssaga var en av det tidiga 00-talets allra hetaste. De träffades på Disneys Mikey Mouse Club redan som barn och blev tillsammans i tonåren. År 2002 tog förhållandet slut och JT släppte videon Cry Me A River som tog ära och heder av Britney som flickvän. Så väl sång som video antydde att Britney hade varit otrogen och Justin bad henne dra dit pepparn växer.

I dokumentären om Britneys framgång och kollaps, Framing Britney Spears, som uppmärksammats stort i veckan påpekas det hur Justin bidrog till att svartmåla henne, vilket också han nu medger.

Medger industrins kvinnohat

I ett uttalande på Instagram skriver Justin Timberlake:

”Jag har sett alla meddelanden, taggar, kommentarer och all oro och jag vill besvara. Jag är djupt ångerfull för de stunder i mitt liv då mina handlingar bidrog till problemet, då jag sa mer än jag borde, eller inte stod upp för det som är rätt. Jag förstår att jag misslyckades vid dessa tillfällen och vid flera andra samt att jag drog vinning av ett system som utstrålar kvinnohat och rasism”, skriver han och fortsätter:

”Jag vill särskilt be om individuella ursäkter till Britney Spears och Janet Jackson, eftersom jag bryr mig om och respekterar dessa kvinnor och vet att jag har misslyckats”.

Det var som bekant under direktsändningen av Superbowl 2004 som Justin uppträdde med Janet Jackson i mellanakten och slet av hennes klädsel så att ett bröst blottades, något som hon fick ta skit för – men inte han.

Justin Timberlake skriver att den debatt som nu rasat belyser ett större problem som han vill lära och växa från.

Tänker bättra sig

Den forma N'Sync-stjärnan fortsätter med att beskriva hur nöjesindustrin är skev.

”Den bygger upp män, särskilt vita män, till att lyckas. Det är designat så. Som man i en privilegierad position måste jag belysa detta. På grund av min ignorans så såg jag inte hela vidden när det pågick i mitt eget liv men jag vill aldrig någonsin gynnas av att andra dras ned igen”.

Vidare skriver han att hans ursäkt är ett första steg och även om den inte kan påverka historien bakåt så vill han nu vara del av en värld där människor får stöttning och lyfts upp.

”Jag bryr mig på djupet om de människor som jag älskar och har älskat. Jag kan bättre och jag kommer bättra mig”, avslutar Justin Timberlake sitt inlägg.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Britney Spears förmyndarskap förlängs – tackar fansen för allt stöd