Justin Bieber var nära att dö av sitt missbruk.

Justin Bieber var nära att dö av drogerna

Justin Bieber har tidigare berättat att han har tagit tunga droger. Nu öppnar stjärnan upp om den mörka perioden i nya dokumentären Justin Bieber: Seasons, och berättar att han var nära att dö av sitt missbruk.

För Justin Bieber kom genombrottet tidigt – redan vid 13 års ålder slog han igenom som popstjärna. Plötsligt hade han miljontals fans världen som följde varje steg han tog, och det har inte alltid varit lätt att hantera.

I det femte avsnittet av Biebers dokumentärserie Justin Bieber: Seasons är stjärnan ärligare än någonsin och berättar öppet om när han testade han att röka marijuana för första gången, strax efter genombrottet. Han berättar att han föll pladask för drogen och att han sedan snabbt gick vidare till tyngre droger, bland annat ecstasy och psykedeliska svampar.

– Det var ett sätt att fly för mig. Jag var ung när jag, precis som många andra, valde att experimentera med sådana saker. Skillnaden för mig var att jag gjorde det framför kamerorna, berättar han i dokumentären.

”Jag var döende”

Han berättar också att han brottats länge med svår depression och ångest och att han mådde bättre tillfälligt av drogerna, men att han till slut bestämde sig för att sluta.

– Jag var döende. Folk fattar inte hur allvarligt det var. Det var galet läskigt. Det gick så långt att mitt säkerhetsteam gick och kollade min puls, och det första jag gjorde på morgonen var att ta piller.

Justin Bieber när han greps av polisen i Miami.

Justin Bieber när han greps av polisen i Miami som 19-åring, och missbruket var som värst.

Sover i en tryckkammare

Stjärnan avslöjar också att han har fått problem med hälsan på grund av sitt leverne. Bland annat lider han av en borreliainfektion, vilket gör att han känner sig trött större delen av tiden. I dokumentären får tittarna också se att stjärnan sover i en tryckkammare vilket enligt honom ska hjälpa mot ångest och stress.

– Det tillför mer syre till hjärnan och till organen. Vi har en hemma och en i studion. Folk kommer tro att han är galen när de ser den här maskinen, säger Justins fru Hailey Bieber och skrattar.

I dokumentären ses Bieber besöka läkaren för att ta tester och han säger själv att han numera gör sitt bästa för att vårda sin hälsa så mycket som möjligt. Inte bara för sin egen skull, utan för sina kommande barn.

– Jag är beredd att göra vad jag kan göra för att må bättre. Inte bara för mig utan för andra så att jag vara den bästa maken, bästa pappan, den bästa vännen. Och för alla fans som vill fortsätta lyssna på min musik, säger han.

Foto: TT

Läs mer:

Se första avsnittet av Justin Bieber: Seasons här

Selena Gomez öppnar upp om ångesten och relationen med Justin Bieber

Justin Bieber avslöjar: ”Jag har borrelia”