Skam-Noora-Intervju

Josefine Pettersen: ”Det här avskyr jag med Skam-Noora”

I en intervju berättar Josefine Pettersen som spelar Noora i Skam hur serien förändrat hennes liv och vad hon avskyr med sin karaktär.

Skam har inte bara tagit över Sverige utan är även jättestort i resten av världen. I en intervju med tidningen W har Josefine Pettersen som spelar Noora i Skam, berättat hur hennes liv förändrats efter att Skam blivit så stort.

– Det är konstigt ibland. Som när personer tar bilder av mig när jag sover på flygplatsen eller när jag äter. Men är det sådana bilder de vill ha så, varsågod!, säger Josefine till W.

Läs mer: Då kommer säsong 4 av Skam

Förutom Josefines att karaktär Noora är väldigt inspirerande när det kommer till hennes feministiska åsikter och hennes sätt att stå upp för sig själv, så har även hennes stil blivit en stor inspirationskälla för många. Dock är inte Josefine lika imponerad av stilen. Det är specifikt en grej hon inte alls gillar.

– De klippte mitt hår när jag fick rollen och då sa jag: ”jag hatar det här, det är så fult”, säger hon.

Josefine berättar också att när hon själv går till frisören så brukar hon ljuga och säga att produktionen låter Noora växa ut håret, så att hon slipper klippa det kort. Dock kan hon inte ljuga när hon väl kommer till inspelningen och då måste hon klippa det kort igen.

– Jag hatar att såra fansen men det är sanningen, säger hon.

Läs mer: Efter Skam – nu anmäler fler sexuella övergrepp

Josefine berättar också att efter att avsnittet där hon anmäler sexuella övergrepp till polisen sändes, har många hört av sig till henne. Hon har fått meddelande på Instagram där fans berättat att de själva varit utsatta och att de vågat berätta om det efter att de sett avsnittet.

– Det gör mig väldigt glad att veta att människor inte bara ser det som en serie. Utan att den faktiskt berör människor och hjälper tjejer att känna sig starkare.

Läs mer:
Så snor du stilen från Noora — och här hittar du kläderna
Så får du till Nooras röda läppar i Skam
11 saker Skam lärt oss om kärlek

Foto: NRK