Jack-Jack-intervju

Jack & Jack om mobbningen: "Ibland ville vi ge upp"

Jack & Jack ska snart släppa sitt debutalbum ”A Good Friend Is Nice”. För FRIDA berättar de om sina favoritlåtar, musikinspiration samt om hur mobbning nästan fick dem att ge upp.

Duon Jack & Jack består av Jack Johnson och Jack Gilinsky. De slog igenom på appen Vine och har idag släppt flera singlar. Under 2019 kommer deras debutalbum A Good Friend Is Nice.

Vilka är era favoritlåtar?

– Av våra låtar så är min personliga favorit ”Two cigarettes”. Den är väldigt känslosam. Vi skrev den helt själva, vilket också är en anledning till att jag tycker om den så mycket, säger Jack Gilinsky.

– Jag älskar ”Stay with me” eftersom det var den första låten där vi berättade en historia. Den handlar om att stanna kvar och det är ju också namnet på låten. Om du stannar kvar och håller ut så kommer du till slut att komma ut på andra sidan, säger Jack Johnson.

Vad har ni för erfarenhet av mobbning?

– Vi började få följare på gymnasiet när vi gjorde videos på Vine och la ut våra första låtar. Det var brutalt. Vi tog det verkligen hårt och lät det påverka oss. Ibland så mycket att vi nästan vill ge upp. Vi frågade oss om det var värt att bli mobbade och att folk skrattade åt oss, eller om vi borde fokusera på skolan istället.

Vad inspireras ni av när ni gör musik?

– När det gäller musik skulle jag säga Lil Wayne, Eminem, André 3000, säger Jack Johnson.

– Det finns massor av saker som man kan bli inspirerad av. Det behöver inte vara just musik, säger Jack Gilinsky.

Se hela intervjun här under!

Se fler intervjuer:

Artisten Ruel: ”Jag gillar att göra olika typer av musik”

Thomas Sekelius: ”Jag är väldigt tacksam över min ADHD”

Jacob Elordi om förhållandet med Joey King: ”Vi är båda så lyckligt lottade”

Foto: Universal music