Här är allt vi vet om Instagrams nya funktion Live Rooms, och såhär fungerar den!

Instagram släpper ny livefunktion – så fungerar den

Här är allt vi vet om Instagrams nya funktion Live Rooms, och såhär fungerar den!
Det här betyder ordningen på vem som kollar på dina Instagram stories (FRIDA)
Slå på ljud

Strax efter att samtals-appen Clubhouse gjorde entré i Sverige kommer nu Instagram med en ganska så liknade funktion i sin app. Den nya Instagram-funktionen gör det möjligt för totalt fyra användare att sända live samtidigt, något man tidigare bara kunnat göra två och två åt gången.

Den nya funktionen som Instagram nu lanserar har fått namnet Live Rooms. Och Instagram meddelar, enligt Dagens Media, att de hoppas att användarna nu ska använda Live Rooms:en som podcasts eller talkshows. Tanken är att ju fler användare som håller i live:en, desto större publik kan man nå ut till – vilket även kan generera i pengar för den med många följare.

Den stora skillnaden jämfört med Clubhouse är att det i Live Rooms:en finns en kamera, och att färre personer kan tala samtidigt.

Så här använder du Instagrams Live Rooms

För att få tillgång till den nya Instagram-funktionen behöver du den senaste versionen av Instagram-appen i din telefon. Och sedan finns alternativet ”Live-kamera”, där man sedan väljer en titel på rummet för att sedan bjuda in sina uttänkta samtals-gäster. Som ägare av ett rum kan du bjuda in upp till tre gäster samtidigt, och (nästan) hur många som helst kan lyssna in.

Snart tillgängligt för alla Instagram-användare

Live Rooms:en kommer att vara tillgängliga för värdarnas följare som även får notiser om att ett nytt rum startat. Är man av någon anledning blockad av någon som startat ett rum kommer man inte kunna se sändningarna.

Funktionen Live Rooms lanserades i början av veckan, och kommer successivt rullas ut för samtliga Instagram-användare världen över.

Foto: TT/Instagram

Relaterade artiklar
Därför går Dumleklubban i graven efter 76 år
Vaccinspruta och Airpods – här kan du tjuvkika på Apples nya emojis
Så fungerar Clubhouse – kändisarnas nya favoritapp