Filmer som får dig på bra humör.

Inspirerande filmer som boostar ditt humör

Lust att se en härlig film som får dig att fly verkligheten en liten stund? Här är 13 inspirerande filmer som garanterat kommer att lämna dig med en feelgood-känsla i kroppen när eftertexterna rullar.

Vi är nog en hel del just nu som får tiden att gå i hemkarantän genom att streama filmer och tv-serier. Spännande action-thrillers och skräckfilmer i all ära, men ibland vill vi bara sätta på en film som inte framkallar adrenalin och som får oss att tänka på annat än dystra tidningsrubriker en stund.

Feelgoodfilmer som inspirerar

Om du är på jakt efter just en sådan film kommer du att gilla listan nedan. Vi har nämligen samlat ihop ett gäng inspirerande filmer som boostar humöret – kanske hittar du en som du kan sätta på redan ikväll?

Booksmart

Handling: Amy och Molly är två plugghästar som inser att de borde ha pluggat mindre och haft lite roligare något för sent – precis kvällen innan de går ut. De bestämmer sig för att ta igen fyra års festande på en enda kväll och resultatet blir en kväll som de sent kommer att glömma.

The Greatest Showman

Handling: Handlar om Cirkusdirektören P.T Barnum som ville skapa den största och mest spektakulära föreställning som världen någonsin har skådat.

Hidden Figures

Hidden Figures.

Hidden Figures.

Handling: Hidden Figures handlar om de tre genialiska kvinnorna Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden.

Bohemian Rhapsody

Handling: En spelfilm om rockbandet Queen som följer bandets uppgång, fall och storartade återförening. Ett måste nästan bara för musikens skull!

The Blind Side

Handling: En feelgoodrulle som handlar om hemlösa Michael Oher som kommer från ett trasigt hem. Han bjuds in av frun i familjen Tuohy till Thanksgiving vilket leder till ett livslångt band. Familjen hjälper honom att uppnå sin fulla potential.

Wonder Woman

Gal Gadot spelar huvudrollen i Wonder Woman.

Gal Gadot spelar huvudrollen i Wonder Woman.

Handling: Amazonprinsessan Diana växer upp på en skyddad ö där hon tränas till att bli en oövervinnelig krigare. Hon träffar en amerikansk pilot som berättar om det krig som pågår i världen utanför. Övertygad om att hon är den som kan stoppa konflikten lämnar hon sitt hem för första gången.

The Help

Handling: Skeeter, en ung kvinna som spelas av Emma Stone, bestämmer sig för att skriva en bok där hon berättar om hur det är för svarta kvinnor att arbeta i vita familjers hem under 60-talet i USA. Ett projekt som leder till att fler färgade kvinnor vågar träda fram med sina berättelser om sina upplevelser.

Julie & Julia

Handling: En kvinna som hamnar i en 30-årskris beslutar sig för starta ett projekt – att laga 524 maträtter enligt recepten i Julia Childs Mastering the Art of French Cooking. Hon bloggar om sina missöden och framgångar.

Legally Blonde

Handling: Klassikern Legally Blonde handlar om Elle Woods, spelad av Reese Witherspoon, som är en populär ordförande för Delta Nu-studentförening. Hon börjar studera juridik på Harvard för att bevisa för sin expojkvän att hon inte bara är ett snyggt yttre, men stöter på många motgångar på vägen.

Frost

Frost.

Frost.

Handling: Utspelar sig i kungariket Arendal på 1840-talet och handlar om de två prinsessorna Elsa och Anna. Elsa har magiska krafter som gör att allt hon rör vid förvandlas till is. En dag råkar hon skada sin syster Anna och föräldrarna lejer ett troll som suddar ut minnena av systerns krafter.

En dag blir systrarna osams och under bråket uppenbarar sig Elsas krafter och hon går i exil i bergen. Det blir en permanent vinter i Arendal och Anna måste bege sig upp i bergen för att leta reda på sin syster och få ett slut på vintern.

Forrest Gump

Handling: Forrest Gump sitter på en parkbänk och berättar om sitt liv för personer bredvid honom – om hur han har lyckats göra karriär som idrottsman, hjälte i Vietnamkriget och miljonär. Och självklart om kärleken till barndomskompisen Jenny som har hållit i sig i alla år.

Wild

Reese Witherspoon spelar huvudrollen i Wild.

Reese Witherspoon spelar huvudrollen i Wild.

Handling: Cheryl Strayeds liv tar en destruktiv vändning efter sin mammas död och hon börjar att använda tunga droger. Hon är dessutom otrogen mot sin man vilket leder till skilsmässa. Fyra år senare bestämmer hon sig för att ge sig ut ensam på en tusen mil lång vandring längs Pacific Crest Trail i Kalifornien.

The King’s Speech

Handling: Handlar om kung Georg VI som kände sig mycket osäker inför offentliga framträdanden då han led av svår stamning. Flera läkare misslyckas med att få bukt med kungens stamning, men efter att ha läst en annons i tidningen kontaktar man den självlärde logopeden Lionel Logue. Hans behandlingsmetoder är väldigt speciella, men med tiden växer en nära vänskap fram mellan kungen och Logue.

Foto: TT

LÄS MER:

Filmer du kan se gratis på Youtube under karantän

Topp 10 filmer och serier som svenskar streamat i mars

Playpilot – tjänsten som hjälper dig hitta rätt filmer och serier