Inspelningen av Sex Education säsong 3 kan snart börja

Inspelningen av Sex Education säsong 3 kan snart börja

Inspelningen av Sex Educations tredje säsong skulle ha börjat i maj, men på grund av coronapandemin har produktionen fått skjutas upp. Nu verkar det dock som att ett startdatum kan vara nära – här är allt vi vet!
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

I början av februari kom beskedet om att den hyllade Netflix-serien Sex Education får en tredje säsong. Planen var att inspelningen skulle börja i maj, men på grund av coronavirusets spridning fick arbetet skjutas upp på obestämd tid.

Nu verkar det dock som att seriens skapare hoppas kunna återuppta planen om att starta inspelningen redan i sommar. Amerikanska Deadline har nämligen pratat med flera personer med inblick i produktionen, och de säger att ambitionen är att starta filmandet i augusti i år.

På grund av den rådande situationen är självklart inget hugget i sten, men för att kunna dra nytta av de långa sommardagarna och det vackra ljuset hoppas man kunna komma igång så fort som möjligt.

Det handlar Sex Education om

Sex Education inleds med att gymnasieeleven Otis, vars mamma är sexterapeut, startar en sexklinik på sin skola tillsammans med kompisen Maeve. Allt är dock inte helt okomplicerat. Otis har nämligen väldigt lite erfarenhet av det han vill hjälpa sina kompisar med – och blir kär i sin klinikpartner.

I säsong två är det slut mellan Otis och Maeve, och Otis har i stället hittat kärleken i Ola. Nya dilemman uppstår och Otis måste bland annat lära sig behärska sina nyfunna sexuella behov för att kunna ta nästa steg med sin flickvän, samt hitta ett sätt att hantera sin numera ansträngda relation till Maeve.

Därtill har skolan drabbats av ett klamydiautbrott som visar på behovet av bättre sexualundervisning.

Exakt vad säsong tre kommer att handla om är ännu inte klart.

Foto: Netflix

LÄS MER: 

7 saker du nog inte visste om Sex Education

Kärlek i Sex Education – de är ett par i verkligheten!

Var spelas Sex Education in? Allt du vill veta