Idol-deltagarna avslöjar: Det handlar våra egenskrivna låtar om

Idol-deltagarna avslöjar: Det handlar våra egenskrivna låtar om

Äntligen är det dags för Idol-deltagarna att framföra sina egenskrivna låtar. FRIDA träffade Charlie, Oskar, Liam och Rebecka inför fredagsfinalen för att ta reda på vad deras låtar handlar om.

Charlie Grönvall:

– Min låt är en kärlekslåt som handlar om svek, att bli sviken av någon. Jag har försökt få med både den jobbiga biten, att du upplever att du blivit sviken och då känner att du inte kan lita på folk. Men också den positiva känslan att du kommer ifrån det här, det finns så många fantastiska människor du kommer stöta på. Så jag har försökt få med både känslan av att känna sig svag efteråt men också att det kommer lösa sig.
Låt: Running wild

Rebecka Karlsson:

– Den handlar om att folk inte ska tro att de bara kan trampa på en och komma undan med det. Både killar och tjejer i förhållanden som trampar på varandra eller om det är mobbare som trampar på någon så ska man inte tro att det är okej.
Låt: If I were you

Läs också: Tjuvlyssna på Idol-deltagarna egenskrivna låtar

Oskar Häggström:

– Den handlar om mig och mitt tips till andra, eller vad man ska säga. När jag kom till Idol i kvalveckan så räknade jag ut mig själv på en gång. Jag tyckte att jag inte kunde mäta mig med det här. Jag hade dåligt självförtroende och självkänsla. Men nu har jag kommit ända hit och jag kände mig som en under dog och det är ett säg till andra. Att även om du tror att det är kört eller att du inte klarar av det. Jag är topp fyra nu även fast jag trodde att jag inte skulle komma hit överhuvudtaget. Så det är bara att fortsätta jobba.
Låt: The Underdogs

Liam Catian Thomassen:

– Ni är två stycken, ni är ett par typ. Men i det här förhållandet finns det en bråkstake, din partner. Som alltid ska bråka, bråka, bråka. Det ska alltid vara drama, drama, drama. Så den här låten handlar basically om att du är vackrare när du är tyst. Så därför heter den Beautiful silence. Man får bilda sin egen uppfattning om låten men det är där den landar.
Låt: Beautiful silence

Läs också:
Här berättar Idol-Oscar om sin hemliga flickvän
Så lite tjänar deltagarna i Idol
Vilka Idol-deltagare är singlar? Här är svaret!

Foto: IBL