Hur kommer corona påverka studenten och skolavslutningar

Hur påverkar corona studenten och skolavslutningen? Här är allt vi vet

Kommer coronaviruset stoppa alla elever från att gå på skolavslutningen och ta studenten? FRIDA har pratat med Skolverket som förklarar hur läget ser ut just nu.

Vi närmar oss studenttider och skolavslutningar. Men eftersom spridningen av coronaviruset fortsätter att öka har regeringen infört ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än femtio personer.

Regeringen kan förlänga förbudet

Många undrar hur detta kommer att påverka studenten och skolavslutningar. Ställs de in, skjuts de upp eller blir det av? FRIDA har pratat med Skolverket som förklarar läget.

– Just nu går de inte att arrangera någon studentskiva då det räknas som en allmän sammankomst. Men sen beror det på hur länge åtgärderna pågår. Regeringen har en möjlighet att förlänga förbudet, berättar Per Andersson, pressekreterare och nyhetsredaktör på Skolverket.

Han berättar också att regeringen håller på att ta ett beslut kring att låta mindre grupper av elever komma tillbaka till skolans lokaler. Detta för att göra det lättare för lärare att bedöma elevernas kunskaper.

Hur blir det med skolavslutningarna och studenten?

– Vi kan inte med säkerhet säga hur det kommer bli. Allt beror på hur hela situationen utvecklas när det gäller smittspridningen av coronaviruset. Skolverket följer utvecklingen.

Läs mer: 

I karantän och behöver hjälp med matten? Här är Facebookgruppen du behöver

Förutspådde Disney corona? Sjuka sambandet mellan viruset och filmen Trassel

Test: Vad borde du gå för program på gymnasiet?

Foto: TT