Hon skulle egentligen ha spelat Hannah Baker i 13 reasons why

Hon skulle egentligen ha spelat Hannah Baker i 13 reasons why

Katherine Langford känns som det självklara valet när det kommer till att spela Hannah Baker i 13 reasons why. Men det hade kunnat bli någon annan – som i stället fick en annan roll i samma serie.

När du ser 13 reasons why är det svårt att föreställa sig att någon annan än Katherine Langford skulle kunna spela Hannah Baker. Det var däremot flera som gjorde audition för rollen, och en av dem är Alisha Boe – som spelar Jessica.

– Jag blev så överraskad när jag fick en roll i 13 reasons why, då jag från början gjorde audition för Hannah och tänkte att ”Det finns inte en chans att jag kommer få en huvudroll i den här serien”, säger Alisha Boe till W.

Hon blev förvånad när hon tillfrågades att provspela för rollen som Jessica.

– Jag läste boken när jag var 14, och det var en av mina favoritböcker. När de frågade om jag ville göra audition för Jessica kunde jag inte få ihop det. Hon ska vara en snygg, populär tjej och i mitt huvud, efter att ha blivit hjärntvättad efter allt jobbigt som hänt när jag växte upp, så är det en blond tjej med blåa ögon.

Alisha fortsätter:

– Men eftersom Brian (Yorkey, seriens skapare red. anm.) och alla är så inkluderande i sin casting så tänkte de inte ens på det sättet. Det var första gången som jag inte sågs som någons bästa vän, eller vara målet för ett skämt eller en accessoar. Det var en dröm som gick i uppfyllelse.

Läs mer!
Kommer Hannah tillbaka till 13 reasons why säsong 3? Här är svaret!
Nio frågor vi vill ha svar på i 13 reasons why säsong 3
Det här var den svåraste scenen att spela in i 13 reasons why – enligt skådespelarna

Foto: Netflix