Hero Fiennes Tiffin spelar Hardin Scott i After We Fell

2021 After We Fell, LLC

Hero Fiennes Tiffin om sexscenerna i After: ”Inte alls så glammigt och sexigt egentligen”

Den 1 september har After We Fell premiär i Sverige! FRIDA har pratat med skådespelaren Hero Fiennes Tiffin som avslöjar hur det ser ut bakom kulisserna när han och Josephine Langford spelar in heta kärleksscener.
14 heta filmer som får dig i stämning
1:33

Efter reklamen: 14 heta filmer som får dig i stämning

(1:33)

Slå på ljud

Den 1 september 2021 har författaren Anna Todds efterlängtade uppföljare After We Fell premiär på vita duken. Och visst hoppas man på att den ska innehålla lika många heta scener som de tidigare filmerna gjort? Men hur går det egentligen till när man spelar in sexscener? FRIDA har ställt frågan till skådespelaren Hero Fiennes Tiffin, och här är hans svar!

– Självklart så finns det en liten tanke i bakhuvudet att man faktiskt håller på att spela in en sexscen, men folk är väldigt professionella. Det pinsamma är att låta det vara pinsamt, så ingen låter det blir det, säger han och fortsätter:

– Det inte alls lika glamouröst och sexigt som det ser ut, eftersom folk står runt omkring. Ledsen för att jag förstör din bild nu, men slutprodukten är väldigt annorlunda från processen.

Vad var din första reaktion när du läste filmmanusen och upptäckte att det var så många intima scener?

– Ska jag var vara ärlig så tänkte jag ”Okej, rimligt. Oj, en till. Och igen?”. Men det är var det är och folk verkar gilla det. Jag tycker det är modigt att visa sånt och gör man det på ett smakfullt sätt så funkar det. Men ja, jag blev förvånad i början när jag läste manuset.

En av våra läsare undrar om det är svårt att inte utveckla känslor för varandra när man jobbar så intimt?

– Jag förstår att folk tänker så, men i slutet av dagen så är det ett jobb och skådespeleri. 99 procent av alla de känslor som man upplever som karaktär, är känslor som man själv inte känner.

Hur är det att jobba ihop med Josephine Langford?

– Hon är fantastisk och otroligt talangfull. Det har varit ett nöje att få jobba med henne. Det är häftigt för det var nämligen både hennes och min första stora roll. Det var skönt att ha någon vid ens sida som gick igenom exakt samma.

Hero berättar att han och Josephine knappt kände varandra innan de skulle börja spela in första After-filmen i Atlanta.

– Vi träffades för första gången i Atlanta, där första filmen spelades in. Det var bara dagar eller någon vecka innan vi började filma. Anna Todd var också där, berättar han.

Du har tidigare sagt att du aldrig haft någon partner, stämmer det fortfarande eller dejtar du någon nu?

– Jag försöker hålla vissa saker för mig själv, men vet folk så vet dem. Jag förstår fansens nyfikenhet men jag uppskattar att de respekterar mitt privatliv.

Här kan du läsa om det pinsammaste Hero Fiennes Tiffin varit med om under en inspelning – och vad han egentligen tycker om sin karaktär Hardin Scott.

Relaterade artiklar
Quiz: Hur mycket kan du om filmen After?
After-stjärnan Hero Fiennes Tiffin svarar på FRIDA-läsarnas frågor
Hero Fiennes Tiffin avslöjar: ”Det tycker jag egentligen om min karaktär Hardin Scott”