HBO skrotar serien alla GoT-fans väntat på – här är anledningen

HBO skrotar serien alla GoT-fans väntat på – här är anledningen

HBO har gått ut med att de drar sig ur den planerade Game of Thrones-serien med Naomi Watts. Men än finns det hopp. Streamingtjänsten ska nämligen ha beställt tio avsnitt av en helt annan GoT-produktion.

Det har varit en förvirrande tid för alla inbitna Game of Thrones-fans, där hopp har varvats med förtvivlan.

Förra året kom nämligen beskedet om att HBO, som ligger bakom framgångssagan Game of Thrones, planerade för en ny serie med Naomi Watts i en av huvudrollerna. Produktionen fick det inofficiella namnet The Long Night, och var tänkt som en prequel som skulle utspela sig tusentals år före händelserna i tv-serien.

Därefter har ett pilotavsnitt till serien spelats in – men mer än så ser det inte ut att bli. Nu meddelar nämligen HBO att de valt skrota projektet. Streamingtjänsten har inte gått ut med en officiell förklaring till varför, men enligt uppgifter till Deadline ska den långa postproduktionen på piloten och problem med att filma på Irland ha fått dem att dra sig ur.

HBO:s nya projekt: House of the Dragon

Beskedet om att HBO skrotar serien som alla GoT-fans väntat på fick så klart många att sörja – men bara för en stund. Nu meddelar nämligen streamingtjänsten att en helt annan GoT-serie är på väg. Den kommer att heta House of the Dragon och ska utspela sig 300 år före händelserna GoT.

Tanken är att tv-serien ska bestå av tio avsnitt och vara baserad på GoT-skaparen George R.R. Martins bok Eld & Blod: Historien om huset Targaryen som berättar mer om klanen Targaryens historia.

Game of Thrones universum är så rikt på berättelser. Vi ser fram emot att utforska klanen Targaryens ursprung och Westeros från förr, säger HBO:s programchef Casey Bloys i ett pressmeddelande.

Hur långt man har kommit i arbetet med den nya serien är inte klart. Det finns inte heller ett officiellt premiärdatum.

Foto: HBO

Läs mer:

5 sjuka Game of Thrones-teorier som faktiskt kan stämma

Maisie Williams svar på reaktionerna kring Arya och Gendrys sexscen

Årets 20 mest populära tv-serier – här är hela listan