Största tiktok-kontona i Sverige

Här svenskarna med flest följare på TikTok

Med över en miljard användare har mobilappen TikTok tagit världen med storm. Nyligen listade Nyhetsmorgon vilka svenskar som är störst på TikTok. Har du koll på dem?

TikTok, som tidigare hette Musical.ly, var en av förra årets mest nedladdade appar. Den slog både Youtube och Twitter, och användandet fortsätter att öka, speciellt bland tjejer. Här är allt du behöver veta om personerna bakom Sveriges mest framgångrika konton.

Här är svenskarna med flest följare på Tiktok

1. Izaandelle

14-åriga tvillingarna Iza och Elle Cryssanthander driver Sveriges största Tiktok-konto med 4,9 miljoner följare. Allting började med att de filmade sig själva när de dansade. Klippen blev i sin tur delade på en global lista och följarskaran växte kraftigt.

– I början gjorde vi synkroniserad dans och eftersom vi är tvillingar så ser vi ganska lika ut. Det blev en fascinerande effekt att vi såg likadana ut och gjorde samma sak. Jag tror att det är det som är hemligheten bakom vår framgång, berättar Iza och Elle för DN.

2. Amanda Edmundsson

Hästälskaren och sångfågeln Amanda Edmundsson är 20 år och kommer från Linköping. Hon driver landets näst största Tiktok-konto med 2,8 miljoner följare. Hon både sjunger och dansar i sina klipp. Dessutom sprider Amanda budskap om girl power.

– Jag tror att jag själv har utvecklats mycket när det kommer till att stå upp för mig själv och att våga tro på mig själv. Och därför vill jag hjälpa andra tjejer med det. Det är främst tjejer som följer mig och därför vill jag hjälpa dem att stå upp för sig själva, sa hon i tidigare i en intervju med FRIDA.

3. Nattid

Nattid, eller Nathalie Danielsson som hon egentligen heter är 18 år och kommer från Trelleborg i Skåne. Hon hade en tuff uppväxt och blev utsatt för både mobbing och utanförskap.

– När jag var tio år så försökte jag ta livet av mig för att jag gav upp och tänkte: ”är det såhär jag ska leva?”, berättade hon för FRIDA.

Tiktok blev hennes räddning där hon kunde vara sig själv och utveckla sin kreativitet. I dag har hon 2,4 miljoner Tiktok-följare, vilket har lett till att hon kan försörja sig på det. Hon har dessutom släppt en självbiografi, grundat sitt eget varumärke och lanserat en parfym. Heja Nathalie!

Läs mer:

Instagram lanserar ny funktion – för att stoppa mobbning

Nathalie ”Nattid” Danielsson om mobbningen som pågått i 10 år

Okända funktionen på Snapchat hittar låten