Lisa-Teige-dansfilm-battle

Här gör Skam-Eva comeback i Skandinaviens första dansfilm

Lisa Teige är mest känd för sin roll som Eva i tv-serien Skam. Nu är hon med i sin första film som är Skandinaviens första dansfilm.

Det är lite mer än ett år sedan den hyllade tv-serien Skam tog slut och vi fick säga hejdå till Eva, Sana, Isak, Vilde och de andra. Sen dess har vi kunnat se skådespelare i andra roller och i andra serier. Thomas Hayes som spelade William har bland annat en egen tv-serie på Viafree där vi får följa hans liv efter Skam.

Lisa Teige spelade Eva i Skam och förutom skådespeleriet är hon också en dansare. Hon har de senaste åren studerat dans på Edvard Munch-skolan i Olso. Nu kombinerar hon de två världarna då hon fått huvudrollen i dansfilmen Battle.

Battle är enligt norska sajten Framtida Skandinaviens första riktiga dansfilm och är baserad på en bok med samma namn.

Lisa spelar Amalie. En ung tjej som kan anses ha allt i livet, pengar, pojkvän och kan dansa riktigt bra. Det förändras dock då hon tvingas flytta och lämna allt hon känner till. På det nya stället träffar hon Mikael som dansar street.

Mikael tar med sig Amalie till en klubb där hon får uppleva sin första battle som tvingar henne att lita på sig själv och sina känslor.

Filmen har premiär den 28 september i Norge och vi hoppas den också kommer till Sverige.

Om du saknar Skam så finns det numera flera andra versioner av serien som du kan se. Efter att norska Skam tog slut så köptes manuset upp av flera andra länder som nu gjort sina egna versioner. Idag finns en fransk version, en italiensk och en amerikansk. Den amerikanska görs av Julie Andem, som var den som skapade Skam i Norge.

Läs mer:
Fem skillnader mellan norska och amerikanska Skam
Det här tror Skam-skådespelarna att deras karaktärer gör om tio år
Test: Vem i Skam är du?

Foto: Nordisk film