Riverdale har Betty dödat Jughead

Har Betty dödat Jughead? Här är allt vi vet

Varning för spoilers! I senaste avsnittet av Riverdale lämnas fansen med ännu en cliffhanger. Och nu undrar alla, är det Betty som ligger bakom mordet på sin egen pojkvän?

Blev du också chockad på slutet efter att ha sett senaste avsnittet av Riverdale? Vi med. Här kommer en kort sammanfattning av vad som hände!

Recap av Chapter Sixty-Six: ”Tangerine

I Chapter Sixty-Six: ”Tangerine” vinner Jughead skolans skrivartävling och skriver på kontraktet för ”The Baxter Brothers”. Han letar dessutom upp sin gamla farfar och blir medlem i klasskamraternas hemliga grupp ”the Quill and Skull secret society”. Medan allt detta pågår försöker Betty stoppa sin mörka sida, ”Dark Betty”, genom hypnos. En metod som The Farm använde genom att upprepande gånger säga ordet ”Tangerine”. Under den ena hypnosen börjar hennes handflator blöda. Den andra gången slutar med att hon krossar sin sovrumsspegel. Hennes mörka sida verkar minst sagt farlig.

I slutet på avsnittet sker ett hopp framåt i tiden och ännu en ledtråd avslöjas om vad som kan ha hänt Jughead. Vi får se honom liggandes på backen med blod rinnandes från huvudet. Archie känner på hans puls och bekräftar att han är död.

”Vad har du gjort Betty?!”, utropar Archie och tittar skräckslaget på henne. I handen håller hon en stor sten.

Ja Betty, VAD HAR DU GJORT? Kan det vara hennes mörka sida som tagit över? Eller är hon oskyldig?

Som vi tidigare fått veta så bär ju både hon och hennes bror, Charles, på seriemördargenen. Men när Jughead hittas död ser ju Betty lika chockad ut som Archie. Antingen har hon ett riktigt bra pokerfejs eller så är hon faktiskt oskyldig. En teori skulle kunna vara att det är gänget i ”the Quill and Skull” som egentligen ligger bakom mordet på honom, men att de lyckats få det se ut som om det är Betty som är mördaren.

Men det kommer att dröja ett tag innan vi får reda på svaret. Riverdale tar nämligen en paus nu under julledigheten.

Då är Riverdale tillbaka igen

Nästa år är Riverdale tillbaka som vanligt igen. Nästa år?!, tänker ni i panik. Men lugn bara lugn! Efter nyår, den 23 januari 2020 släpper Netflix nya avsnittet Chapter Sixty-seven. Och du har väl inte missat att FRIDA har en Riverdale Fanpage? Där kan du diskutera det senaste avsnittet, teorier och läsa det allra senaste om serien!

Läs mer:

Riverdale-skaparen avslöjar: ”Det blir en crossover mellan Riverdale och Katy Keene”

Allt du behöver veta om Riverdale-skaparnas nya serie ”Nancy Drew”

Lili Reinhart avslöjar sanningen om relationen med Cole Sprouse