ungdomarna i outer banks står på en brygga

Här är verklighetens Outer Banks – se bilderna

Netflix serie Outer Banks utspelar sig på landremsan i North Carolina med samma namn. Men på grund av en av statens lagar flyttades inspelningarna därifrån. Vi har fått tag på bilderna på det riktiga Outer Banks.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Netflix nya serie Outer Banks har snabbt gjort succé. Bara månader efter premiären på streamingtjänsten pratas det redan om en säsong två, och fans världen över väntar spänt på fortsättningen.

Handlingen i Outer Banks

Serien utspelar sig i North Carolina, USA. Den kretsar kring den segregerade staden Outer Banks, en lyxig semesterort för de allra rikaste. John Booker Rutledge tillhör den andra kategorin invånare, en fattig surfarkille som ständigt har slut på pengar.

fyra personer åker båt

Ungdomarna i Outer Banks, i jakten på pengar.

När John får chansen att förändra sitt liv tvekar han inte en sekund. Hans försvunna far sägs nämligen ha gömt en guldskatt värd en miljard kronor, och John och hans vänner ger sig ut på en dramatisk jakt för att hitta den.

Netflix flyttade inspelningarna

Outer Banks finns faktiskt på riktigt, men är snarare en landremsa med flera städer/byar däribland Kitty Hawk, Kill Devil Hills, Nags Head och Manteo. Dock är inte själva serien inspelad i det riktiga Outer Banks. Enligt Harpers Bazaar var tanken först att allt skulle spelas in där, men på grund av en North Carolinas lagar valde Netflix att flytta produktionen.

Lagen säger nämligen att transsexuella personer måste gå på offentliga toaletter markerade för det biologiska kön de blev tilldelade vid födseln. En transsexuell person får alltså inte använda de toaletter markerade för det könet som han eller hon faktiskt känner att denne tillhör.

Då Netflix alltid stolt har stöttat HBTQI-rörelsen valde de helt sonika att dissa Outer Banks då de ansåg att staten diskriminerade transsexuella. I stället spelade de in hela serien i Charlestone, South Carolina, och försökte få det att likna Outer Banks så mycket som möjligt.

Så ser riktiga Outer Banks ut

Men hur ser då det riktiga Outer Banks ut? Det ser faktiskt exakt ut som det gör i serien, nästan i alla fall. Här finns stränder, vatten, surfare, fiskepirer, slitna strandhus och lyxiga villor.

Vi har fått tag på bilder från området som serien är uppbyggd kring. Känner du igen något speciellt?

Båtar som ligger i vattnet

Båtar som precis varit ute och fångat räkor lägger till vid fiskehamnen.

En lång fiskepir i vattnet där folk står och fiskar

En fiskepir i Outer Banks där folk gärna samlas.

Färgglada strandhus precis vid vattnet och sanden

Färgglada strandhus precis vid vattnet.

Strandhus bredvid varandra

Här bor en hel del surfare men även vanliga familjer som inte har råd att bo i den finare delen av området.

En träbro över vattnet

En bro över till Currituck heritage park.

massa hus vid vattnet

Här syns de finare kvarteren i Outer Banks.

pir vid massa gröna buskar

En av många pirer i Outer Banks.

vindsurfare som surfar på vattnet

Ett gäng vindsurfare fångar vågorna.

Foto: TT, Netflix

LÄS MER:

Andra serier att titta på om du gillar Outer Banks

Så gamla är skådespelarna i Outer Banks i verkligheten

Topp 10: Mest sedda filmerna och serierna på Netflix just nu