Musikhjälpen 2019

Här är programledarna för Musikhjälpen 2019

Som alltid leds Musikhjälpen av tre personer och i år är det en musiker, en komiker och en programledare med stor erfarenhet från både radio och tv. Tillsammans ska de hjälpa till att samla in pengar till årets viktiga tema.

Det blir två kvinnor och en man som leder Musikhjälpen i år, nämligen Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg.

Daniel Hallberg och Miriam Bryant som leder Musikhjälpen för första gången, lär få stor hjälp av Farah Abadi som nu blir programledare för tredje gången.

– Det är såklart superroligt men också nervöst. Dels för att jag inte känner Miriam och Daniel sedan innan, dels för att jag vill att alla där hemma ska förstå hur viktigt årets tema är och välja att engagera sig, säger Farah Abadi.

Farah Abadi har stor erfarenhet från både i radio och tv, bland annat från Världens barn och Morgonpasset i P3. Hon har jobbat med Musikhjälpen sedan 2015 som ambassadör och programledare.

Komiker, musiker och programledare i årets trio

Miriam Bryant är mest känd som musiker men som också har varit med i Så mycket bättre, men som programledare är hon nybörjare.

– Jag känner mig på ett bra sätt ganska tom inför Musikhjälpen, som att jag har gjort plats för något väldigt stort. Känner mig förväntansfull och det känns viktigt, säger Miriam Bryant.

Komikern Daniel Hallberg, som under hösten har varit aktuell i talkshowen Luuk och Hallberg, ser fram emot att kunna samla ihop en rejäl hög med pengar i årets Musikhjälpen.

– Jag är framför allt hedrad. Det är en ära! Och jag hoppas vi kan sprida massa kunskap och förståelse kring årets akuta tema. Och dra in stålar såklart. Astronomiskt mycket stålar, säger Daniel Hallberg.

Då sänds Musikhjälpen 2019

Årets tema för Musikhjälpen är ”Sex är inte ett vapen” och sätter ljuset på sexuellt våld som förekommer i krig och konflikter. I år kommer Musikhjälpen att sändas från Stora torget i Västerås mellan 9 och 15 december.

Som resande reporter i år har vi artisten Janice Kavander. Hon kommer att resa till Uganda under Musikhjälpen och därifrån rapportera utifrån årets tema. Man har också utsett två stycken som ska fungera som publikens ambassadörer, nämligen radio- och tv-profilen Arantza Alvarez och paralympiern Aron Anderson.

Förra årets tema ”Alla har rätt att funka olika” drog in 50 550 204 kronor och nu återstår det att se om årets programledartrio lyckas jaga upp ett engagemang som kan slå det resultatet. Året innan, 2017, samlades inte mindre än 74 410 363 kronor in under temat ”Barn är inte till salu” och det är hittills rekord för Musikhjälpen.

Foto: Mattias Ahlm, Sveriges radio

 

Läs mer: 

Musikhjälpens tema 2019: Sex är inte ett vapen

Musikhjälpen 2019 – nu kommer glasburen till Västerås