Idolfinal-latar-2016

Här är låtarna Idol-deltagarna ska sjunga i finalen

Nu ska det äntligen avgöras vem som vinner Idol 2016. Här är allt du behöver veta inför Idol-finalen.

I morgon kommer en av deltagarna att koras till vinnaren av Idol 2016. Förra veckan fick Oskar Häggström lämna tävlingen, vilket innebär att det är tre tävlanden kvar, Rebecka Karlsson, Liam Cacatian Thomassen och Charlie Grönvall.

Läs mer: Idol-deltagarna: Hen vinner Idol 2016

Finalen kommer att ha tre olika ronder. I den första ronden kommer alla deltagarna att sjunga den låt de själva valt. Därefter kommer en av finalisterna att åka ut, vilket gör att det är två kvar.

De två resterande kommer först att sjunga låtarna tittarna valt åt dem, och därefter varsin version av årets vinnarlåt. Under kvällen kommer även Marcus & Martinus att uppträda!

Se här under vilka låtar finalisterna ska sjunga den här veckan!

Idol-fredagsfinal-latar-charlie


Charlie Grönvall har valt att sjunga Elastic Heart av Sia och tittarna har valt att han ska sjunga En apa som liknar dig av Darin.

Idol-fredagsfinal-latar-liam


Liam Cacatian Thomassen har valt att sjunga Drag Me Down av One Direction och tittarna har valt att han ska sjunga Ready or Not av The Fugees.

Idol-fredagsfinal-latar-rebecka


Rebecka Karlsson har valt att sjunga Only Girl in The World av Rihanna och tittarna har valt att hon ska sjunga All by Myself av Céline Dion.

Nyfiken på hur Idol-finalisterna firar jul? Spana in klippet här under!

Läs mer:
Idol-deltagarna avslöjar: Det handlar våra egenskrivna låtar om
Här berättar Idol-Oskar om sin hemliga flickvän
Vilka Idol-deltagare är singlar? Här är svaret!

Foto: Daniel Ohlsson/TV4