Molly Sandén.

Här är kändisarna bakom populära animerade karaktärerna

Beyoncé Knowles, Molly Sandén, Selena Gomez. Listan på kändisar som har lånat ut sina röster till kända animerade filmer är lång. Här är stjärnorna bakom dina favoritkaraktärer!
5 Disney-kvinnor att inspireras av
Slå på ljud

Numera hittar du stjärnor i stort sett i varenda animerad film. Visste du till exempel att Jennifer Lopez spelar tigern Shira i Ice Age-filmerna, eller att Nassim al Fakir gör den svenska rösten till Olof i Frost-filmerna?

Här är kändisarna bakom dina favoritkaraktärer!

Molly Sandén / Rapunzel i Trassel

Molly Sandén har medverkat i en rad produktioner där hon har stått för den svenska rösten i Disneyfilmer, bland annat i Trassel där hon spelar Rapunzel.

Katy Perry / Smurfan i Smurfarna

Sångerskan Katy Perry, som just nu är gravid med sitt första barn, har även hon testat på en del röstroller. Bland annat har hon spelat Smurfan i både Smurfarna och Smurfarna 2.

Miley Cyrus / Penelope Forrester Bolt i Bolt

I animerade filmen Bolt, som handlar om en vit schäfer som är tv-stjärna, har sångerskan och skådespelerskan Miley Cyrus en roll som Penelope Forrester Bolt, hundens ägare.

Jennifer Lopez / Shira i Ice Age

Skådespelerskan och sångerskan Jennifer Lopez har ju som bekant medverkat i en hel del tv- och filmproduktioner. Hon har även haft en del röstroller – bland annat i populära Ice Age-filmerna där hon spelar karaktären Shira.

Nassim al Fakir / Olof i Frost

Programledaren och sångaren Nassim al Fakir har även en framgångsrik karriär som röstskådespelare. Han har bland annat haft roller i Paddington och The Angry Birds Movie, men även stått för den svenska rösten som den älskvärda snögubben Olof i Frost och Frost 2.

Justin Timberlake / Kvist i Trolls

Artisten Justin Timberlake har även satsat på skådespeleriet i filmer som Trouble With the Curve och The Social Network. I filmen Trolls hörs han i rollen som Kvist, och i den svenskdubbade versionen hör vi Måns Zelmerlöw.

Ellen Degeneres / Dory i Hitta Nemo

Precis innan tv-profilen Ellen Degeneres startade sin populära talkshow medverkade hon i Disneyklassikern Hitta Nemo. I den spelar hon den omtyckta fisken Dory som har ett extremt kort minne.

Selena Gomez / Mavis i Hotell Transylvania

Selena Gomez lånar ofta ut sin röst till olika produktioner – senast i filmen Dolittle som släpptes 2020 där hon spelar Betsy. En av hennes mest kända karaktärer i den animerade filmvärlden är dock som Mavis i Hotell Transylvania.

Beyoncé Knowles-Carter / Nala i Lejonkungen

I Disneys nyinspelning av Lejonkungen, som kom förra året, står Beyoncé för en av rösterna bakom en av de mer kända karaktärerna– nämligen Nala.

Foto: TT

LÄS MER: 

9 superstjärnor som du glömt var med i en Disneyfilm

Disney plus kommer till Sverige i september

Beyoncé överraskade alla på The Disney Family Singalong