Mulan.

Här är filmpremiärerna som skjuts upp på grund av corona

Coronavirusets framfart får stora konsekvenser och filmbranschen är inget undantag. Här är filmpremiärerna som skjuts upp på grund av viruset.

Antalet personer i Sverige som bekräftats smittade av coronaviruset fortsätter att öka. I ett försök att stoppa smittans framfart har regeringen förbjudit sammankomster med fler än 500 deltagare.

Förbudet gäller till exempel teateruppsättningar, konserter och idrottsevenemang, men inte torg, kollektivtrafik och köpcentrum. Den arrangör som bryter mot förbudet kan dömas till böter eller till fängelse i upp till sex månader.

Filmstaden begränsar antalet besökare i biosalonger

Än så länge håller biograferna i Sverige öppet men Sveriges största biografkedja, Filmstaden, skriver följande på sin hemsida:

”Filmstaden följer regeringens riktlinjer noga. Vi begränsar därför antalet besökare i våra salonger, för att möjliggöra mer utrymme mellan gästerna.”

Trots att många biografer håller öppet är det många aktörer inom filmbranschen som väljer att skjuta upp sina premiärer. Här är alla filmpremiärer som skjuts upp på grund av corona.

A Quiet Place 2

A Quiet Place 2.

A Quiet Place 2.

Uppföljaren till skräckfilmen A Quiet Place var tänkt att ha premiär nu den 19 mars men i ett Instagram-inlägg meddelade John Krasinski, som både skådespelar i och regisserar filmen, att premiärdatumet har skjutits upp på obestämd tid. På IMDB går det dock att läsa att filmen har premiär den 15 maj.

”En av de saker som jag är mest stolt över är att folk har sagt att vår film är en som du måste se tillsammans med andra. På grund av de omständigheter som råder runt om i världen, så är det ingen bra idé att göra det just nu”, skrev han i inlägget.

https://www.instagram.com/p/B9ozoX0nSsn/

Mulan

Mulan.

Mulan.

Disney’s remake av den aminerade Mulan var tänkt att komma ut den 27 mars men premiärdatumet har nu skjutits fram på obestämd tid.

F9

F9.

F9.

Universal har meddelat att premiären av den nionde delen av de populära Fast & Furious-filmerna kommer att senareläggas.

”Det har blivit allt tydligare för oss att det inte kommer att vara möjligt för alla våra fans runt om i världen att se vår film i maj”, skrev filmbolaget i ett pressmeddelande.

Tanken var att filmen skulle ha premiär i maj, men datumet har nu flyttats fram ett helt år, till 2 april 2021.

The New Mutants

The New Mutants.

The New Mutants.

The New Mutants, där skådespelare som Maisie Williams och Charlie Heaton medverkar, skulle ha premiär den 3 april men har nu flyttats fram på obestämd tid.

No time to die

No time to die.

No time to die.

Den senaste Bond-filmen, No time to die, skulle haft premiär nu i april men kommer i stället att visas från och med den 25 november i år. Trots det har Billie Eilish ledmotiv till filmen redan släppts.

Peter Rabbit 2

Peter Rabbit 2.

Peter Rabbit 2.

Uppföljaren till Peter Rabbit, som kom 2018, skulle haft premiär den 2 april men kommer nu att ha det den 7 augusti i år i stället.

Antlers

Antlers.

Antlers.

Skräckfilmen Antlers, där skådespelare som Keri Russell och Jesse Plemons har huvudrollerna, skulle premiärvisas den 17 april men har flyttats fram på obestämd tid.

The Lovebirds

The Lovebirds.

The Lovebirds.

Biopremiären av The Lovebirds skulle haft premiär den 3 april, men premiärdatumet har flyttats fram på obestämd tid.

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

LÄS MER:

10 grymma filmer av kvinnliga regissörer som du inte får missa

Netflix i mars 2020 – här är alla nya filmer och serier

Corona: Här är evenemangen som ställs in eller skjuts upp i Sverige