Deltagarna i kvällens mello

Här är deltagarna i deltävling 2 i Melodifestivalen 2019

Ikväll är det dags för andra deltävlingen i årets mello! Här är deltagarna som sjunger upp från Malmö

Läs och lär om kvällens uppställning!

Vem är Andreas Johnson?

Andreas Johnson deltar med låten ”Army of us”, av Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas “Stone” Johansson och Sebastian Thott.

Andreas var med i Melodifestivalen redan 2006 med låten Sing for Me och 2007 dök han upp för andra gången med låten A Little Bit of Love, som nailade en andra plats i finalen. 2008 bjöd han på en duett med Carola, låten hette One Love. Två år senare, 2010, var Andreas med själv igen, med låten We Can Work It Out. I Melodifestivalen 2012 deltog Andreas Johnson med Lovelight och 2015 med Living To Die.

Vem är Liamoo och vem är Hanna Ferm?

Liamoo och Hanna deltar med låten ”Hold you”, skriven av Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm och Liam Pablito Cacatian Thomassen.

Liamoo heter egentligen Per Liam Pablito Cacatian Thomassen och har tidigare tävlat i Melodifestivalen 2018, då med låten Last Breath. Och det är inte första gången Hanna Ferm sjunger i TV heller, 2014 var hon med i Talang och hon blev rikskänd i Idol 2017, där hon kom på andra plats.

Är Liamoo och Hanna Ferm ihop?

Trots att de håller om varandra öppet och ses gå hand i hand på repetitionerna vägrar de kommentera romansryktet.

Vem är Malou Trasthe Prytz?

Malou Trasthe Prytz deltar med låten ”I do me”, skriven av Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson och Adéle Cechal.

Hur gammal är Malou Prytz? Svaret är 15 år och det gör henne till en av de yngsta deltagarna i årets startfält. Hon har dock tidigare varit med både talangjakter och musiktävlingar så det är inte första gången hon tävlar i musik.

Vem är Oscar Enestad?

Oscar Enestad deltar med låten ”I love it”, skriven av Emanuel Abrahamsson, Parker James och Oscar Enestad själv.

Oscar Enestad har tidigare varit med i bandet FO&O, tidigare The Fooo och The Fooo Conspiracy. FO&O tävlade i Melodifestivalen 2017 med låten ”Gotta Thing About You” där de tog sig till ända till finalen.
Vad handlar I Love it om? Många känner till att Oscars flickvän, Cecilia, är betydligt äldre än honom. Låten handlar om kampen för deras kärlek och för att omvärlden och deras familjer ska acceptera den.

Vem är Jan Malmsjö?

Jan Malmsjö deltar med låten ”Leva livet”, skriven av Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm

Om Malou Prytz tillhör de yngsta deltagarna så representerar Jan Malmsjö det äldre startfältet. Han har varit verksam som artist och sångare sedan 60-talet. Han har också deltagit i mellon tidigare, nämligen

1969 med låten Hej clown – som gav honom en andraplats.

Vem är Vlad Reiser?

Vlad Reiser deltar med låten ”Nakna i regnet”, som är skriven av Lukas Nathansson, John Hårleman, Vlad Reiser, Chris Enberg

Det är första gången Vlad Reiser är med i Melodifestivalen. De flesta känner till Vlad som en Youtubestjärna där han har över 400.000 följare. En siffra som sannolikt ökar efter kvällens framträdande, som dock hotades eftersom Vlad gjorde reklam under sitt kontrakt med SVT – för det får man inte göra under mellon.

Vem är Margaret?

Margaret deltar med låten ”Tempo”, skriven av Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker, Sebastian von Koenigsegg

Tycker du Margaret är bekant? Hon tävlade i Melodifestivalen 2018 med låten In My Cabana och sjöng sig in i många svenska fan-hjärtan. Margaret är från Polen, men kan delta eftersom låtskrivarna är från Sverige.