Benjamin och Felix Sandman Allsång på Skansen

Här är artisterna som är klara för Allsång på Skansen 2019

För fjärde året i rad programleder Sanna Nielsen Sveriges största allsångsprogram: Allsång på Skansen. Och på scen kommer vi bland annat att få se superduon Felix Sandman och Benjamin Ingrosso!

Allsång på Skansen 2019 har premiär tisdag 25 juni klockan 20.00-21.30 på SVT och leds som de senaste tre åren av Sanna Nielsen.

– Den största skillnaden från tidigare år är att jag känner mig lite lugnare. Det är fjärde året och jag vet hur programmet funkar. Jag känner att programmet har landat i mig och att jag kan se vem jag är i det, sa hon till TT.

Allsångsscenen är din: Miriam Bryant

I år blir det sångerskan Miriam Bryant som får Sollidenscenen för sig själv i Allsångsscenen är din. Tidigare har bland annat Håkan Hellström gjort detta program.

– Jag är supertaggad, det känns jätteärofyllt att göra det här, sa Miriam Bryant till Sanna Nielsen på scen under presskonferensen.

Artister på Allsång på Skansen 2019: 25 juni

Astrid S

Astrid S uppträder på Allsång på Skansen 25 juni 2019

Foto: Fredrik Hagen/TT

Den norska sångerskan Astrid Smeplass föddes 1996 och bor idag i Oslo. Hon slog igenom i hemlandet Norge 2013 då hon slutade på femteplats i norska Idol och har sedan dess bland annat varit med på Shawn Mendes album Handwritten som låg på förstaplats på listorna i USA.

Carola

Carola Häggkvist uppträder på Allsång på Skansen den 25 juni 2019.

Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Carola Häggkvist är en av våra mest folkkära artister och har varit så sedan vinsten i Melodifestivalen 1983 med låten Främling. Skivan med samma namn är än i dag det mest sålda svenska albumet genom tiderna.

John Lundvik

John Lundvik uppträder på Allsång på Skansen 25 juni 2019

Foto: Sebastian Scheiner

Färsk från en seger i Melodifestivalen 2019 och en femteplats i Eurovision Song Contest intar John Lundvik för första gången allsångsscenen den 25 juni.

– Det här är det största folkliga kvitto man kan få. Allsången är en scen jag alltid har velat stå på, sa John Lundvik när artisterna presenterades.

Timbuktu & Damn!

Timbuktu & Damn! uppträder på Allsång på Skansen 25 juni 2019.

Foto: Thomas Johansson/TT

Sveriges största hip hop artist Timbuktu intar Sollidenscenen på premiären av Allsång på Skansen 2019 tillsammans med sitt trogna kompband Damn! Sedan Timbuktus debut 1996 har han hunnit turnera tillsammans med Damn! i över 10 år.

Artister på Allsång på Skansen 2019: 2 juli

Laleh

Laleh uppträder på Allsång på Skansen 2 juli 2019.

Foto: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Laleh Pourkarims första steg ut i den svenska offentligheten var faktiskt inte som sångerska, utan som skådespelerska. Hon spelade Yasmine i Josef Fares kultförklarade film Jalla! Jalla!

Fem år efter skådespelardebuten släppte hon sin debutsingel och samma år hade hon en stor hit med låten Live Tomorrow. 2011 deltog hon i Så Mycket Bättre och flera av hennes tolkningar gjorde bra ifrån sig kommersiellt.

Molly Hammar

Molly Hammar uppträder på Allsång på Skansen den 2 juli 2019.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Molly Pettersson Hammar slog igenom när hon kom fyra i Idol 2011. Sedan dess har hon hunnit ge ut åtta singlar och en EP. Hon ställde dessutom upp i Melodifestivalen både 2015 och 2016.

Owe Thörnqvist

Owe Thörnqvist uppträder på Allsång på Skansen den 2 juli 2019.

Foto: Patrik Österberg / IBL

Sedan 1953 har Owe Thörnqvist varit en aktiv musiker i Sverige, men det var främst ett decennium senare som hans stora inflytande över svensk musik uppstod när han blev en av de första att spela rock- och bluesmusik i landet. Genomslaget var enormt och än i dag kan de flesta sjunga Varm korv boogie.

Sandro Cavazza

Sandro Cavazza uppträder på Allsång på Skansen den 2 juli 2019.

Foto: John Salangsang

Sandro sjöng in texten på flera av den nu bortgånga svenska DJ:n Aviciis låtar och har även skrivit låtar åt flera världsartister. I januari 2019 utsågs han till Framtidens artist på P3 Guld och i juli 2019 uppträder han på Allsång på Skansen.

Artister på Allsång på Skansen 2019: 9 juli

Benjamin Ingrosso/Felix Sandman

Benjamin Ingrosso & Felix Sandman uppträder på Allsång på Skansen 9 juli 2019.

Foto: Mattias Hansson/TT

Benjamin Ingrosso kommer från en av de främsta svenska underhållningsfamiljerna, Wahlgren/Ingrosso. 2018 vann han Melodifestivalen och slutade på en sjundeplats i Eurovision Song Contest. Felix Sandman slog igenom i gruppen FO&O och deltog med dem i Melodifestivalen 2017. Året efter tävlade han som soloartist och slutade på andra plats. 2019 fick han ett stort internationellt genombrott som skådespelare när han var med i den svenska Netflix-serien Störst av allt.

Ana Diaz

Ana Diaz uppträder på Allsång på Skansen den 9 juli 2019.

Foto: Mattias Hansson/TT

Med låtar framförda av artister som Britney Spears, One Direction, Wyclef Jean och Loreen i bagaget är Ana Diaz en av Sveriges främsta låtskrivare. Den 9 juli uppträder hon på Sollidenscenen i Allsång på Skansen 2019.

Arvingarna

Arvingarna uppträder på Allsång på Skansen den 9 juli 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

Efter en sjundeplats i Melodifestivalen 2019 är Arvingarna äntligen tillbaka på Allsång på Skansen den 9 juli!

Claudia Campagnol

https://www.instagram.com/p/Bwyl34bhLPA/

Claudia har varit på scener sedan hon bara var 12 år gammal. Då dök hon upp när hennes föräldrar, som även de är musiker, stod på scen och sjöng med dem. Hennes jazzröst är något utöver det vanliga.

Artister på Allsång på Skansen 2019: 16 juli

Molly Sandén

Molly Sandén uppträder på Allsång på Skansen den 16 juli 2019.

Foto: Erik Simander/TT

Redan 2006 kom Molly trea i Junior Eurovision Song Contest och sedan dess har hon deltagit i den riktiga Melodifestivalen tre gånger (2009, 2012 och 2016). Hon har även hunnit med att släppa tre studioalbum.

Ann-Louise Hanson

Ann-Louise Hanson uppträder på Allsång på Skansen den 16 juli 2019.

Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Ann-Louise är en legendar i den svenska musikindustrin. Förutom att hon har rekord i att ha deltagit i Melodifestivalen flest gånger (hela fjorton gånger) så har hon även hunnit med att spela in över 600(!) låtar genom åren.

Bishara

Bishara Morad uppträder på Allsång på Skansen den 16 juli 2019.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Bishara Morad upptäcktes av Laila Bagge efter att en video när han sjöng blivit populär på Instagram. Ungefär ett år senare stod han på scen i Melodifestivalen 2019 där han slutade tvåa.

Lamix

Lamix uppträder på Allsång på Skansen den 16 juli 2019.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Framtidens artist på P3 Guld 2018, Lamin Mbergan, går under artistnamnet Lamix. Hip hop artisten har tagit den svenska musikindustrin med storm, mycket tack vare de positiva budskapen i hans texter.

Artister på Allsång på Skansen 2019: 23 juli

Imenella

Imenella uppträder på Allsång på Skansen den 23 juli 2019.

Foto: Christine Olsson/TT

Dancehallartisten Imenella hade en lovande karriär som dansare, men valde till slut att satsa på musiken – och 2019 vann hon Årets nykomling på den svenska Grammisgalan. Den 23 juli ser vi henne uppträda på Allsång på Skansen.

Sven-Ingvars

Sven-Ingvars uppträder på Allsång på Skansen den 23 juli 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

Redan 1956 bildades bandet Sven-Ingvars – men idag är ingen av originalmedlemmarna kvar. Däremot har den ursprungliga sångarens son, Oscar Magnusson, tagit över som sångare efter sin far.

Åkervinda

Nordisk folkmusik när den är som bäst! Kvartetten från Malmö var nominerade till en Grammis för Årets bästa folkskiva 2018.

Åkervinda uppträder på Allsång på Skansen den 23 juli 2019.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Artister på Allsång på Skansen 2019: 30 juli

Orup

Orup uppträder på Allsång på Skansen den 30 juli 2019.

Foto: Mattias Hansson/TT

Orup har varit en självklar del av svensk musikindustri sedan 70-talet. Genom åren har han varit en del av flera olika konstellationer, såsom Intermezzo och GES. Dessutom har solokarriären bjudit på flera hitlåtar.

Icona Pop

Icona Pop uppträder på Allsång på Skansen den 30 juli 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

Powerduon Icona Pop fick sitt stora genombrott 2012 med låten I Love It som sålde platinum i USA. Gruppen blev således den tredje svenska musikakten att lyckas med bedriften efter Avicii och Swedish House Mafia.

Adrian Angelico

https://www.instagram.com/p/Bx2kfTiANE5/

Adrian hette tidigare Angelica och har talat ut om hur stort det var för honom att komma ut som man – och framförallt operarollerna som kommit efter operationen. Han är en mezzosopran som bland annat medverkat i Rosenkavaljeren.

Maxida Märak

Maxida Märak uppträder på Allsång på Skansen den 30 juli 2019.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Den svensk-samiska rapparen har på kort tid gjort karriär i Sverige. Utöver sång och rap jojkar hon även – och är människorättsaktivist som bland annat utbytt erfarenheter med amerikansk ursprungsbefolkning.

Artister på Allsång på Skansen 2019: 6 augusti

Janice

Janice uppträder på Allsång på Skansen den 6 augusti 2019.

Foto: Eero Hannukainen/TT

2016 fick sångerskan Janice sitt genombrott med låten Don’t need to som hon själv varit med och skrivit och året efter syntes hon som artist på Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.

Miriam Bryant

Miriam Bryant uppträder på Allsång på Skansen den 6 augusti 2019.

Foto: Joachim Nywall/TT

Redan 2011 släppte Miriam sin debutsingel, Finders, Keepers, som tog sig upp på den tyska topp 100-listan. Sedan dess har hennes karriär fortsatt spikrakt uppåt med bland annat medverkan i TV4:s Så mycket bättre 2015. 2019 är hon artisten som får allsångsscenen för sig själv i programmet Allsångsscenen är din.

Oscar Stembridge

https://www.instagram.com/p/ByS-dL5FRIx/

Oscar är ett underbarn som under 2019 blev den yngsta svenska artisten någonsin att belönas med ett skivkontrakt med ett av Sveriges största skivbolag. Han är bara 11 år gammal med behärskar redan fyra instrument.

Philip Jalmelid – med ensemble från musikalen Så som i himmelen

Philip Jalmelid uppträder på Allsång på Skansen den 6 augusti 2019.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Musikalartisten Philip Jalmelid är aktuell i musikalen Så som i himmelen och kommer ha med sig delar av ensemblen till Allsång på Skansen den 6 augusti.

Artister på Allsång på Skansen 2019: 13 augusti

Norlie & KKV

Norlie och KKV uppträder på Allsång på Skansen den 13 augusti 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV) är en svensk pop-duo som skapat musik ihop sedan 2008. Musiken är i första hand rap, men med inslag av pop och elektronisk musik.

Gammal

https://www.instagram.com/p/BySGwSZIIj6/

2019 bildades duon Gammal när Peg Parnevik gick samman med Pontus Pettersson och i januari släppte de sin debutsingel Blommor där du står.

Läs mer:

LOL! Här får vi Astrid S att snacka låtsasnorska

Felix Sandman om Störst av allt: ”Det fanns dagar då vi bara grät”

Benjamin Ingrosso bekräftar uppbrottet från Linnea Widmark

Källa: allas.se, wikipedia, TT

Foto: Fredrik Sandberg/TT