Här är årets programledare för Melodifestivalen 2021

Här är årets programledare för Melodifestivalen 2021

I år leds årets stora musikhappening av flera kända ansikten. Det blir hela åtta stycken som kommer leda Melodifestivalen 2021 tillsammans med Christer Björkman. Värsta kändiskavalkaden!
Här är årets programledare för Melodifestivalen
Slå på ljud

Först ut, i premiären av Melodifestivalen 2021 den 6 februari, är artisten Lena Philipsson. Sedan blir det programledar-duon Anis Don Demina och Oscar Zia som kommer att leda den andra deltävlingen. Artisten Jason Diakité leder deltävling tre och Per Andersson hoppar in i deltävling fyra. Shirley Clamp kommer programleda Andra chansen, och finalen leds av Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani.

Schlagerdrottningen Pernilla Wahlgren leder tävling 4

Och nu är det klart att Pernilla Wahlgren ansluter till det stjärnspäckade programledargänget för Melodifestivalen 2021. Hon kommer att leda deltävling fyra tillsammans med komikern Per Andersson.

– Efter att ha tävlat fem gånger i Mello, så ska det bli otroligt roligt att nu få vara med och leda programmet. Dessutom tillsammans med Per Andersson! Jag ser fram emot detta så mycket, säger Pernilla Wahlgren.

Lena PH ser fram emot glitter och glamour

Trots sin mångsidighet är Melodifestivalen helt obruten mark för artisten, programledaren och raparen Jason Diakité.

– Det ska bli spännande, även om Melodifestivalen för mig är helt okänd mark. Glad att jag slipper tävla dock, säger han i pressmeddelandet.

Även Mello-drottningen Lena Philipsson är taggad på att leda programmet för en fjärde gång:

– Det ska bli kul att vara programledare och jag ser mycket fram mot emot välbehövligt glitter och glamour, säger Lena PH som ställt upp med flertalet bidrag i tävlingsprogrammet.

Lena PHs debut i Mello-sammanhang kom 1986 med Kärleken är evig och sedan följde Dansa i Neon (1987), Om igen (1988) och megadunderklassikern Det gör ont (2004).

Måns Zelmerlöw är supertaggad

Måns Zelmerlöw tävlade sig in i svenska folkets Mello-sinne 2007 med dunderdängan Cara Mia, och efter det har han blivit en självklar del i Mello-sammanhang. Och det är inte första gången han kliver upp på Mello-scenen som programledare.

– Jag är så vansinnigt taggad på att vara tillbaka i programledarrollen på Melodifestivalens scen! Kändes självklart att tacka ja när det är Christers sista år och Shima och jag lovar att göra allt vi kan för att det ska bli en fantastisk final!

Oscar Zia har tävlat i Mello flera gånger

Oscar Zia är knappast någon rookie i programledarsammanhang. Han ledde musikgalan Rockbjörnen 2015 och 2016, och 2017 var han värd för P3:s sommar-talkshow Zia med Nessvold.

– Jag är fantastiskt glad för det här uppdraget, det har alltid varit en dröm att få programleda Melodifestivalen. Som en bonus har jag fått lära känna Anis också, säger Oscar Zia.

Hans första bidrag i Melodifestivalen hette Jalla Dansa Sawa, som han framförde med Behrang Miri och Loulou Lamotte 2013. 2014 ställde han upp med det egna bidraget Yes We Can och 2016 tog suggestiva Human Oscar Zia till en andraplats i finalen.

Foto: SVT/TT

LÄS MER:

Här är alla artister som tävlar i Melodifestivalen 2021

SVT räddar Eurovision song contest för svenska folket

Bianca Ingrosso om kampen i privatlivet: ”Känner mig väldigt ensam”