FaceApp som gör att du ser gammal ut

Här är appen som gör att du ser gammal ut

Varför är alla personer på Instagram helt plötsligt så himla gamla? Här är den populära appen som gör att du kan se hur du ser ut som äldre.

Den senaste veckan har alla människor åldrats tjugo, trettio, fyrtio eller till och med åttio år – på nolltid. Åtminstone på Instagram, där våra flöden just nu fylls av bilder på, ursäkta uttrycket, gamlingar. Anledningen? Den stavas FaceApp.


Vad är FaceApp?

FaceApp lanserades redan 2017, men har först nu blivit viral. Den finns för både Apple- och Android-användare och med hjälp av AI-teknik kan du ladda upp en selfie och ändra utseendet på dig själv.

Du kan se hur du ser ut i olika hårfärger, frisyrer eller ögonfärger. Du kan till exempel lägga på en mustasch, ett par glasögon eller till och med tatueringar. Men anledningen till det stora genomslaget är appens funktion som gör att du kan se dig själv i olika åldrar – och många använder den just nu för att se hur de kommer att se ut när de är äldre. Appen lägger till rynkor, ändrar färgen på användarnas hår och lägger till exempelvis till solfläckar och missfärgade tänder. Och den gör det bra! Bilderna ser väldigt verklighetstrogna ut.


Säkerhetsexperter varnar

Men att använda FaceApp är inte helt riskfritt, det rapporterar nu flera medier. Säkerhetsexperter har gått ut och varnat för att appen inte förhåller sig till GDPR-lagstiftningen och råder användarna att sluta använda den. (Här kan du läsa mer om det).

Men det här är ingenting som har hindrat kändisarna, som istället fortsätter att fylla vårt flöde med äldre versioner av sig själva. Liksom andra som har roat sig med att lägga upp omgjorda bilder på just kändisar.

 

https://www.instagram.com/p/B0Ac-hSgc4p/

https://www.instagram.com/p/Bz_-AsSH-80/

https://www.instagram.com/p/B0CgSGrFo-v/

https://www.instagram.com/p/B0AKAwoBV2c/

https://www.instagram.com/p/Bz-sO7noEsh/

https://www.instagram.com/p/Bz_jY7Xns–/

https://twitter.com/SKadkoy/status/1150255777791303681

https://www.instagram.com/p/Bz-J1E7FhzD/

https://www.instagram.com/p/Bz_ywM6nw55/

https://www.instagram.com/p/B0ADbTahLfe/

https://www.instagram.com/p/B0AOULfJTlu/

Läs mer:

Varningen om populära appen: ”Djupt oroande”

Snapchatfiltret som gör dig till kvinna eller man

Instagram lanserar ny funktion – för att stoppa mobbning