Deltagarna i deltävling 4 i Melodifestivalen 2019

Här är allt om kvällens deltagare i Melodifestivalen 2019

Mellofeber för fjärde gången! Här är alla artister som deltar i deltävling 4 från Lidköping.

23 februari är det dags för deltävling 4 i årets Melodifestival. Denna gången sänds den från Lidköping och här är alla artisterna som deltar:

Arvingarna

Arvingarna betår av Lars ”Lasseman” Larsson, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och sångaren Casper Janebrink. De har varit med i mellon förut, närmare bestämt: 1993, 1995, 1999, och 2002. Första gången de var med sjöng de sig hela vägen till vinst med Eloise och representerade Sverige i Eurovision Song Contest där de slutade på sjunde plats.

Arvingarnas låt i Melodifestivalen 2019: I do
Låtskrivare: Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Jarnebrink, Thomas “Plec” Johansson

 

Anton Hagman

Anton Hagman var med i Melodifestivalen 2017 med låten Kiss You Goodbye där han tog sig till final efter att han tävlade i andra chansen och slog ut Loreen.

För dig som inte kan få nog av Anton Hagman är kvällens scenshow något extra bra. Han ska nämligen kopiera sig själv flera gånger på scenen, enligt SVT:S melloblogg.

Anton har dock andra bekymmer än att han ska synas på fler platser samtidigt:

– Jag har ganska många kameraklipp, så det blir min största utmaning. Och att komma ihåg att le, jag brukar ha svårt med det, säger Anton i samma inlägg.

Anton har en flickvän, youtubern Wilma Holmqvist och syns ofta i hennes videor. Men paret hade ett smärtsamt uppbrott innan de hittade tillbaka till varandra.

– Jag sjunger om Wilma. Jag vill så klart att så många som möjligt ska kunna relatera men det är inspirerat av Wilma, säger Anton Hagman till Aftonbladet.

Anton Hagmans bidrag i Melodifestivalen 2019: Känner dig
Låtskrivare: Gusten Dahlqvist, Oliver Forsmark, Anton Hagman, Jakob Hjulström

 

Ann-Louise Hanson

Det är trettonde gången Ann-Louise Hanson medverkar i mellon. Första gången hon dök upp var 1963  med ”Zum, zum, zum lilla sommarbi”.  Ann-Louise är också den kvinnliga artist som haft flest låtar på Svensktoppen, omkring 50 hits kan hon vara stolt över där. Hennes bidrag ”Kärleken finns kvar” är en hyllning till ”Lill-Babs” Svensson som gick bort förra året. Lill-Babs och Ann-Louise var vänner hela livet och träffades redan som tonåringar.

Ann-Louises bidrag i Melodifestivalen 2019: Kärleken finns kvar
Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Josefin Glenmark-Breman, Olof “Ollie” Olsen

 

Bishara

Bishara Morad fyllde nyss 16 och är den yngsta deltagaren i Melodifestivalen 2019. Han sägs vara Sveriges nästa stora stjärnskott och blev känd tack vare att hans mamma postade ett framträdande från hans skola på Instagram. Numera sköter han postandet själv och kontot har över 100 000 följare. Benjamin Ingrosso har varit med och skrivit Bisharas bidrag och de båda ligger på samma skivbolag.

Genrepspubliken röstade fram Bishara som sin favorit i Melodifestivalklubbens publikundersökning.

Bisharas låt i Melodifestivalen 2019: On my own
Låtskrivare: Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso, Robert Habolin

Läs mer om Bishara Morad här!

 

Pagan Fury

Pagan Fury är ett metalband vars deltagande i Melodifestivalen har ifrågasatts eftersom bandet samarbetar med dataspelsföretaget Paradox interactive. Bandet är en del i bolagets marknadsföringskampanj för dataspelet Crusader Kings II och har blivit kritiserade för att göra reklam för spelet, eftersom reklam är förbjudet på SVT.

Det är inte heller hela bandet vi får se på scenen utan sångerskan som kallar sig ”Arven Latour” tillsammans med dansare.

– Vi är ett band egentligen, men eftersom man inte spelar live i Melodifestivalen kände vi att vi inte ville ta in våra musiker, så vi gjorde det här i stället, säger Arven till SVTS melloblogg.

Det sägs också att Pagan Furys nummer ska vara läskigt för små barn och känsliga tittare, eftersom dansarna är mörkt klädda, bär masker och har förlängda armar.

Pagan Furys låt i Melodifestivalen 2019: Stormbringer
Låtskrivare: Tobias Gustavsson, Fredrik Thomander, Anders Wikström, Mia Stegmar

John Lundvik

John Lundvik är född 1983 och uppvuxen i Växjö. Han har tidigare haft en karriär inom friidrotten och tränade faktiskt tillsammans med Carolina Klüft innan musiken tog över. Han har också varit med i mello tidigare, han gjorde debut i Melodifestivalen 2018 med låten My Turn där han kom på en tredjeplats.

John Lundviks bidrag i Melodifestivalen 2019: Too late for love
Låtskrivare: John Lundvik, Anderz Wrethov, Andreas “Stone” Johansson

 

Lisa Ajax

Lisa Ajax var med i Lilla Melodifestivalen 2012, vann Idol 2014 och har varit med i Melodifestivalen 2016 med låten My Heart Wants Me Dead och 2017 med låten I Don’t Give A.

Hon har också varit en del av gruppen Helges All Stars, där artister som Zara Larsson och Molly Sandén också medverkat.

Lisa Ajax kommer vara den artist som har den mest blygsamma scenshowen i år. Det är bara några lampor och Lisas röst.

Lia Ajax bidrag i mellon 2019: Torn
Låtskrivare: Isa Molin

Källor: SVT, Aftonbladet.

Foto: Janne Danielsson/SVT

 

QUIZ: Vad kan du om kvällens deltagare?

Gör vårt roliga melloquiz här!