Nya Disney-filmer 2020, 2021 och 2022

Här är alla nya Disney-filmer 2020, 2021 och 2022

Nytt decennium – nya filmer. Frida listar alla Disney-filmer, från Wendy och Cruella till Black Widow och Mulan, som snart har premiär.

Animerade Pixar-filmer, otecknade versioner av gamla klassiker och fler besök i Marvel-universumet. Disney producerar minst sagt en hel del nytt – kul tycker vi! För att hjälpa dig hitta rätt i djungeln av nya Disney-filmer har vi samlat allt du kan se de kommande tre åren.

2020

Timmy Failure: Mistakes Were Made

11-åriga Timmy Failure är övertygad om att han är stadens bästa detektiv. I denna fantasifulla komedi driver han detektivbyrån Total Failure Inc tillsammans med sin kompanjon, som råkar vara en stor isbjörn.

Biopremiär: Släpps endast på Disney+ den 7 februari 2020

Sugen på mer film? Här finns massor av filmtips!

Skriet från vildmarken (The call of the wild)

Bradley Withford, Harrison Ford och Karen Gillan spelar huvudrollerna i filmen om hunden Buck, som kidnappas från sitt hem och blir såld till Kanada. En filmatisering av Jack Londons klassiska äventyrsroman.

Biopremiär: 21 februari 2020

Wendy

I denna nya Peter Pan-tappning får vi följa Wendy, som hamnar på en mystisk ö där ingen åldras. Hon slängs in i ett äventyr där hon måste kämpa för att rädda sin familj, sin frihet och ungdomens lekfullhet.

Biopremiär: Det är inte bekräftat när filmen släpps i Sverige, men i USA släpps den 28 februari 2020

Framåt (Onward)

Alf-bröderna Ian och Barley Lightfot beger sig ut på en fartfylld resa. Bland älvor, drakar och enhörningar försöker de ta reda på om det fortfarande finns magi kvar i världen. Allt för att få spendera en dag med sin pappa.

Biopremiär: 6 mars 2020

Stargirl

Att möta den första kärleken och att våga gå sin egen väg är centrala teman i detta high school-drama om Leo Berlock och Stargirl, den mystiska nya tjejen i klassen.

Biopremiär: Släpps endast på Disney+ den 13 mars 2020

Mulan

Lejonkungen, Djungelboken, Aladdin och nu också Mulan. Disney fortsätter göra remakes av tecknade klassiker! I denna är Hua Mulan dotter till en stor krigare i Kina. När kejsaren beordrar varje familj att skicka en krigare klär hon ut sig och tar sin pappas plats.

Biopremiär: 25 mars 2020

The New Mutants

Maisie Williams, Anya Taylor-Joy och Charlie Heaton spelar tre av de fem mutanterna i Marvels nya skräck-superhjältefilm. De hålls fångna på en hemlig anläggning, där de måste kämpa för att rädda sig själva.

Biopremiär: 3 april 2020

Black Widow

Marvel-äventyren är inte slut än! Scarlet Johansen spelar den förre KGB-agenten Natasha Romanoff (Black Widow), som efter händelserna i Civil War, ensam tvingas ta upp kampen mot sina inre demoner och sitt förflutna.

Biopremiär: 29 april 2020

Artemis Fowl

När Artemis Fowl ska försöka hitta sin försvunna pappa sätts både hans styrka och list på prov. Filmen om det 12-åriga kriminella geniet är baserad på den första boken i Eoin Coflers serie med samma namn.

Biopremiär: 29 maj 2020

Free Guy

Bankbiträdet Guy blir plötsligt medveten om att han befinner sig i ett tv-spel, Free City. Ryan Reynolds spelar huvudrollen i denna action-komedi, där han gör allt för att speltillverkarna inte ska stänga ned hans värld.

Biopremiär: Preliminärt 7 juli 2020

Jungle Cruise

I jakten på ett träd som sägs ha helande krafter ger sig en forskare (Emily Blunt), hennes lillebror (Jack Whitehall) och en sjökapten (Dwayne Johnson) ut på en resa genom Amazonas. Filmen utspelar sig under den stora depressionen och mixar äventyr och komedi i sann Pirates of the Caribbean-anda.

Biopremiär: 22 juli 2020

Själen (Soul)

Ännu en filosofisk film från Pixar, den här gången med människors drömmar och intressen i fokus! Jamie Foxx och Tina Fey gör rösterna i historien om musikläraren Joe Gardner, som hamnar på en plats där själar utvecklas och får passioner.

Biopremiär: 28 augusti 2020

The Personal History of David Copperfield

Charles Dickens klassiker i filmtappning. Dev Patel spelar huvudrollen i detta komedi-drama om David Copperfields liv. I filmen ser vi också bland annat Peter Capaldi, Tilda Swinton och Hugh Laurie.

Biopremiär: Preliminärt 21 augusti 2020 (släpps den 8 maj i USA)

Ansel Elgort och Rachel Zegler i West Side Story

The King’s Man

I denna actionkomedi får du bakgrundshistorien till hur spionorganisationen Kingsman kom till. En man kämpar mot klockan för att stoppa historiens värsta skurkar, som samlats för att planera ett krig och döda miljontals människor. Filmen är en prequel till Kingsman-serien, eftersom den kronologiskt utspelar sig innan första filmen.

Biopremiär: Preliminärt 18 september 2020

Death on the Nile

Kenneth Branagh är tillbaka som detektiven Hercule Poirot, som får ett mordmysterium på halsen när han semestrar vid Nilen. En nytappning av filmen från 1978, baserad på Agatha Christies roman med samma namn.

Biopremiär: Preliminärt hösten 2020 (släpps den 9 oktober i USA)

Eternals

Angelina Jolie spelar huvudrollen i superhjältefilmen om Eternals, de odödliga varelserna som format jordens historia och civilisationer. I över 7000 år har de levt i hemlighet på jorden, men efter en oväntad tragedi i Avengers: Endgame kommer de tillbaka för att skydda mänskligheten.

Biopremiär: Preliminärt hösten 2020 (släpps den 6 november i USA)

The one and only Ivan

I den tecknade filmatiseringen av Katherin Apples barnbok träffar gorillan Ivan elefanten Stella och inser att det finns en värld utanför fångenskapen. Tillsammans försöker de rymma och lappa ihop hans förflutna.

Biopremiär: Preliminärt 6 oktober 2020 (släpps den 14 augusti i USA)

West Side Story

Den klassiska romantiska musikalfilmen i nytappning av Steven Spielberg, med Ansel Elgort och Rachel Zegler i huvudrollerna. West Side Story är en Romeo och Julia-saga som utspelar sig på gatorna i 50-talets New York.

Biopremiär: Preliminärt 18 december 2020 (släpps den 18 december i USA)

2021

Emma Stone i Cruella

Raya and the Last Dragon

I denna animerade fantasyfilm gör Cassie Steele rösten till Raya, en ensam krigare på jakt efter den sista draken i det mystiska riket Kumandra.

Biopremiär: Preliminärt i början på 2021 (släpps den 25 november i USA)

Shang-chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi, ”Mästaren av Kung-Fu”, möter skurken The Mandarin (som vi tidigare sett i Iron Man) från organisationen Ten Rings. Filmen är baserad på Marvel-serien från 1970 med samma namn.

Biopremiär: Preliminärt våren 2021 (släpps den 12 februari i USA)

Ron’s Gone Wrong

Filmen utspelar sig i en värld där barnens bästa vänner är robotar och handlar om en 11-årig pojke som upptäcker att något är fel med hans robot.

Biopremiär: Preliminärt våren 2021 (släpps i februari i USA)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Natalie Portman som Mighty Thor

Benedict Cumberbatch är tillbaka som huvudrollen i uppföljaren till Marvel-filmen Doctor Strange, denna gång med sällskap av Elisabeth Olsen som Scarlet Witch. Filmen ska ha ett större fokus på skräck och klassas som den första MCU-skräckfilmen.

Biopremiär: Preliminärt våren 2021 (släpps den 7 maj i USA)

Cruella

Cruella de Vil, skurken från 101 Dalmatiner, får en egen långfilm med Emma Stone i huvudrollen! I 1980-talets London får vi följa den unga modedesignern som blir så besatt av hundskinn att hennes hänsynslösa, skräckinjagande sida helt och hållet tar över.

Biopremiär: Preliminärt våren 2021 (släpps den 28 maj i USA)

Indiana Jones 5

Harrison Ford är tillbaka i den ikoniska rollen som Indiana Jones.

Biopremiär: Preliminärt sommaren 2021 (släpps den 9 juli i USA)

Namnlös Spider-Man-uppföljare

Chadwick Boseman som Black Panther

En uppföljare till Spider-Man: Far From Home, med Tom Holland i huvudrollen.

Biopremiär: Preliminärt sommaren 2021 (släpps den 16 juli i USA)

Thor: Love and Thunder

Natalie Portmans karaktär Jane Foster axlar rollen som Mighty Thor i den fjärde Marvel-filmen om åskguden. I filmen kommer också Chris Hemsworth som Thor och Tessa Thompson som Valkyria tillbaka.

Biopremiär: Preliminärt hösten 2021 (släpps den 5 november i USA)

Avatar 2

Som vi har väntat, TOLV ÅR efter den första filmen om det blå urfolket kommer äntligen en uppföljare! Och fler efter det! James Cameron har sagt att filmerna blir ”en familjesaga över generationsgränserna” och i Avatar 2 ser vi bland andra Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet och Sigourney Weaver.

Biopremiär: Preliminärt julen 2021 (släpps den 17 december i USA)

2022

Nimona

En animerad film baserad på Noelle Stevensons populära serieroman med samma namn.

Biopremiär: Preliminärt i början av 2022

Black Panther 2

Den efterlängtade uppföljaren till Marvel-filmen om Black Panther och det fiktiva landet Wakanda. Det spekuleras om att filmen kommer att handla om att landet än en gång är under attack, men ännu är inget bekräftat.

Biopremiär: Preliminärt våren 2022

Guardians of the Galaxy Vol.3

Äntligen är det dags för oss att återse gänget i Guardians of the Galaxy. Redan 2020 var det tänkt att den skulle ha premiär, men det blev uppskjutet på grund av produktionsproblem.

Biopremiär: Preliminärt under 2022

Avatar 3

Tredje filmen i Avatar-serien.

Biopremiär: Preliminärt 22 december 2023

Läs mer:

Då kommer streamingtjänsten Disney plus till Sverige

Här är trailern till Disneys nya film om Lady och Lufsen

Vilken Disneykaraktär är du? Så får du Instagrams nya filter

10 misstag Disney gjort i sina filmer – som du kommer att störa dig på

Quiz: Bara ett Disneyproffs kan få 18 av 18 rätt på det här quizet