Melodifestivalen 2020

Här är alla deltagare i deltävling 2 i Melodifestivalen 2020

Lördagen den 8 februari är det dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2020. Här är alla deltagare som sjunger upp från Göteborg. Vem och vilka hejar du på?

Vi säger grattis till Robin Bengtsson och The Mamas som gick direkt vidare till final under förra veckans deltävling i Melodifestivalen. Felix Sandman och Malou Prytz lyckades ta sig vidare till Andra chansen. Och på lördag är det dags igen! Då är det bland andra Paul Rey, Dotter och Anna Bergendahl som intar Melloscenen i Göteborg.

Här är alla artister som tävlar i deltävling 2 i Mello 2020

1. Anna Bergendahl – Kingdom Come

Anna Bergendahl Mello 2020

Den tidigare Idol-deltagaren, Anna Bergendahl, tog hem Melodifestivalen 2010 med låten This Is My Life. Därefter tog hon en paus från musiken för att plugga till läkare. Men 2018 gjorde hon come back i Mello med låten Ashes to Ashes. I år tävlar hon med bidraget Kingdom Come, som hon skrivit tillsammans med Bobby Ljunggren, Thomas G:son och Erik Bernholm.

2. Paul Rey – Talking in My Sleep

Paul Rey Mello 2020

Artisten Paul Rey gör sin första debut i Melodifestivalen med låten Talking in My Sleep som han skrivit med Lukas Hällgren och Alexander Standal Pavelich. Karriären tog fart 2015 då han släppte singeln Good As Hell, som ledde till att legendaren Quincy Jones blev hans mentor. Paul har bland annat varit förband till Fifth Harmony och jobbat med världstjärnan Snoop Dogg.

3. Klara Hammarström – Nobody

Klara Hammarström Mello 2020

Den tidigare hopp- och fälttävlansryttaren, Klara Hammarström, debuterar också i Melodifestivalen i år. Många känner igen henne från SVT-serien Familjen Hammarström, som hon medverkade i tillsammans med sina föräldrar och nio syskon. För drygt två år sedan lämnade hon ridsporten bakom sig för att satsa på musiken. Tillsammans med Erik Smaaland, Palle Hammarlund har Klara skrivit bidraget Nobody.

4. Jan Johansen – Miraklernas tid 

Jan Johansen Mello 2020

Det var från början tänkt att skådespelaren Thorsten Flinck skulle delta med bidraget Miraklernas tid, skriven av Thomas G:son. Men i sista stund diskades Thorsten efter att han blivit åtalad för brott. I stället kommer Jan Johansen att framföra låten. Detta blir Jans femte gång att medverka i Melodifestivalen, 1995 vann han tävlingen med låten Se på mig.

5. Dotter – Bulletproof

Dotter Mello 2020

Johanna Jansson, känd som Dotter, skrev sin första låt redan som tioåring. Johanna är vegan och brinner för miljöfrågor. Detta märks i både hennes musik och artistnamn, som syftar till moder jords dotter. Hon har tillsammans med Dino Medanhodzic och Erik Dahlqvist skrivit låten Bulletproof som hon tävlar med i år.

6. Mendez feat. Alvaro Estrella – Vamos Amigos

Mendes Mello 2020

”Living my la-la-la-la life”. Ja visst känner vi igen Leo Mendez senaste Mello-hit Everyday som han tävlade med 2018. För fjärde gången deltar han i Melodifestivalen och i år med sällskap av körsångaren och dansare Alvarao Estrella. Tillsammans ska de framföra bridraget Vamos Amigos, skrivet av Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson samt Leo Mendez själv.

7. Linda Bengtzing – Alla mina sorger

Linda Bengtzing Mello 2020

För sjunde gången deltar Queen of Mello, Linda Bengtzing, i tävlingen och denna gång med låten Alla mina sorger, skriven av Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Adam Jönsson och Linda Bengtzing själv. 2005 gjorde hon debut i Melodifestivalen med låten Alla flickor, som blir en stor hit. Senaste gången vi såg henne var 2016 då hon tävlade med låten ”Killer Girl”.

Läs mer: 

Test: Välj en outfit och få reda på vem i Mello du är!

Artister i Melodifestivalen 2020 – här är hela listan

Felix Sandman: ”Jag vill uppmana killar att visa känslor”