William strid och Hanna Ferm i Mello 2020

Här är alla bidragen i deltävling 4 i Melodifestivalen 2020

Lördagen den 22 februari är det dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2020. Här är alla deltagare som sjunger upp från Malmö. Vem och vilka hejar du på?

1. Jakob Karlberg – Om du tror att jag saknar dig

Jakob Karlberg i Melodifestivalen 2020

Jakob Karlberg är en av årets Mello-debutanter. Det är inte konstigt om du känner igen honom sedan tidigare. Han har nämligen både medverkat i Idol 2011 och gjort sommarhiten Fan va bra. Jakob har tillsammans med Mello-kollegan Nanne Grönvall, Isak Hallén och Henrik Moreborg skrivit årets bidrag Om du tror att jag saknar dig.

2. Hanna Ferm – Brave

Förra året debuterade Hanna Ferm i Melodifestivalen med låten Hold You, som hon sjöng tillsammans med LIAMOO. De hamnade på en tredjeplats och i år tar hon revansch med nya bidraget Brave, skriven av David Kjellstrand, Jimmy Jansson och Laurell Barker.

3. William Strid – Molnljus

William Strid i Mello 2020

22-åriga William Stridh kom femma i Idol 2018. Med bidraget Molnljus siktar debutanten på final i Melodifestivalen. Låten har han skrivit tillsammans med Markus Lidén, Christian Holmström och David Kreuger. Han har spelat och sjungit i bandet The Audrey.

4. Ellen Benediktson och Simon Peyron – Surface

Ellen Benediktson och Simon Peyron melodifetivalen 2020 tt

Artisten Ellen Benediktson har tillsammans med Paul Rey, Laurell Barker, Anderz Wrethov och Sebastian von Koenigsegg skrivit bidraget Surface, som hon och Simon Peyron ska framföra på lördag. Både Simon och Ellen debuterade i Melodifestivalen 2014, Ellen som soloartist och Simon med bandet Outtriger.

5. Victor Crone – Troubled waters

Victor Crone i Mello 2020

Victor Crone hade tidigare artistnamnet Vic Heart. År 2019 vann han Estlands melodifestival med låten Storm, som slutade på 20:e plats i Eurovision. I år satsar han på storvinsten här hemma i Sverige med bidraget Troubled waters, som han skrivit med Dino Medanhodzic och Benjamin Jennebo.

6. Frida Öhrn – We are one

Frida Öhrn i Mello 2020

Frida Öhrn, som varit medlem i gruppen Oh Laura, blev internationellt känd för sin låt Release Me. Har du inte hört den? Gör det! Hon har dessutom varit med i Melodifestivalen 2004, 2009 och 2013. Tillsammans med Hampus Eurenius och Nicklas Eklund har hon skrivit årets bidrag, We are one. 

7. Nanne Grönvall – Carpool karaoke

Nanne Grönvall i Mello

Marianne Elisabeth Nordqvist, känd som artisten Nanne Gönvall, har medverkat i Melodifestivalen ända sedan 1986. I år tävlar hon med låten Carpool karaoke, som hon skrivit tillsammans med sin man Peter Grönvall.

Läs mer: 

Test: Välj en outfit och få reda på vem i Mello du är!

Artister i Melodifestivalen 2020 – här är hela listan

Deltävling 3 i Melodifestivalen: Här är artisterna som gick vidare