Hailee Steinfeld: ”Jag kan räkna mina bästa vänner på en hand”

Hailee Steinfeld: ”Jag kan räkna mina bästa vänner på en hand”

Hailee Steinfeld är 19 år men står redan på toppen av sin karriär. För FRIDA berättar hon om sina vänner, musiken och hur hon kämpar med självkänslan.

Hailee Steinfeld, eller Haiz som fansen kallar henne, verkar ha allt. Hon sjunger, skådespelar, modellar och hon hänger med de coolaste tjejerna i Hollywood: Taylor Swift, Hailey Baldwin, Lorde, Shailene Woodley… listan kan göras lång. Men det finns ett annat squad som vi inte ser lika mycket av men som betyder desto mer för stjärnan.

– Några av mina bästa vänner har jag känt hela livet, och när jag säger några menar jag ett antal som jag kan räkna på en hand. Det handlar om att lita på varandra och vara lojala mot varandra. Att jag vet att jag kan vara borta i några månader och när vi ses fortsätter vi bara där vi slutade, säger Hailee till FRIDA när vi träffar henne på lyxhotellet Four Seasons i Beverly Hills, Los Angeles.

Hailee-Steinfeld

Hon menar att det är viktigt att omge sig med folk som vågar säga sanningen. För att inte huvudet ska explodera av hyllningar från press, fans och kollegor har hon ett troget gäng som hon vänder sig till när hon behöver en reality check.

– Jag har tur som har många människor i mitt liv som alltid är där för mig, som är ärliga och säger vad de tycker oavsett situation. Det är folk jag har jobbat med, min familj och även vänner som jag kan ringa och de svarar alltid, var jag än är i världen och var de än är.

Hailee Steinfeld började skådespela som 8-åring och när hon var 14 år nominerades hon till en Oscar. Förra året släppte hon sin första singel Love myself som blev en världshit och sedan dess har hon kombinerat skådespeleriet med musiken.

– Musik har alltid varit en del av min process som skådespelare. Det finns knappt en stund där jag inte har hörlurar i öronen! Sen jag började jobba med musiken har jag blivit mer medveten om de små detaljerna även när jag gör annat. Det kan vara något som någon säger, en känsla, ett ögonblick eller bara en idé men jag skriver ner det och går tillbaka till det när jag får mer tid.

Hailee Steinfeld är aktuell i filmen Edge of Seventeen.

Hailee Steinfeld är aktuell i filmen Edge of Seventeen.

Trots alla hennes framgångar händer det att Hailee Steinfeld kämpar med självkänslan, precis som alla vi andra.

– Det finns så mycket folk som säger hur du ska känna dig, hur du ska se ut, hur du ska låta eller vem du ska vara. Det är omöjligt att leva upp till allt. Speciellt när du är mitt uppe i att komma på vem du är till att börja med, att man då ska försöka vara någon annan.

Hon fortsätter:

– Det är viktigt att veta vem man är och att lita på att det finns en inre kraft och en inre skönhet, även om man kanske inte upptäckt den än.

Läs också:
Se den första bilden från Pitch perfect 3
Största biopremiärerna att se fram emot 2017
25 komedier du måste se

Av: Linda Clausson

Foto: IBL