Greta Thunberg: "Jag tror jag har drabbats av coronavirus"

Greta Thunberg: "Jag tror jag har drabbats av coronavirus"

Greta Thunberg misstänker att hon har haft covid-19 orsakat av coronaviruset. Det skriver klimathjälten i ett uppmärksammat Instagraminlägg där hon också uppmanar unga människor att ta viruspandemin på allvar.

Greta Thunberg och hennes pappa satte sig själva i karantän när de kom hem från en resa till Tyskland för ett par veckor sedan. Då hade båda symptom som tyder på att de kan ha drabbats av coronaviruset, det skriver klimataktivisten på sitt Instagramkonto. Men symtomen skilde sig mellan far och dotter:

”Jag kände mig knappt sjuk”, skriver hon.

Blev sjuka efter resa i Tyskland

Det var efter en rundresa i Tyskland som hon började känna symtom. Greta valde då att isolera sig i en egen lägenhet, förklarar hon i inlägget.

”Jag kände mig trött, hade frossa, ont i halsen och hostade. Min pappa upplevde samma symtom, men mycket mer intensiv och med feber.”, skriver hon.

Greta Thunberg har inte testat sig för coronavirus, men med tanke på omständigheterna antar hon att det var detta som drabbade henne.

Nu är hon återställd, men uppmanar sina följare att ta pandemin på största allvar.

”Jag kände mig inte särskilt sjuk, min senaste förkylning var värre än detta”, skriver hon och medger att hon inte sett sig själv som drabbad eller smittbärare om det inte vore för att hon kände till symtomen och den pågående spridningen.

”Annars hade jag bara trott att jag var ovanligt trött med lite hosta”, skriver hon.

Hon uppmanar alla att ta sitt ansvar:

”Vi som inte tillhör en riskgrupp har ett enormt ansvar, våra handlingar kan vara skillnaden mellan liv och död för många andra.”, avslutar hon.

https://www.instagram.com/p/B-HwpQkJqrc/

Foto: TT

LÄS MER:

Förutspådde Disney corona? Sjuka sambandet mellan viruset och filmen Trassel

Demi Lovatos kroppspepp i coronakrisen

Då är Riverdale tillbaka efter corona-avbrottet