Glee-stjärnan Naya Rivera är bekräftad död

För snart en vecka sedan försvann Naya Rivera från Glee i en sjö utanför Los Angeles. Efter ett intensivt sökande bekräftar polisen nu att stjärnan är död.

Efter lunch den 8 juli hyrde Glee-stjärnan Naya Rivera, 33, och hennes son, Josey Hollis, 4, en båt för att tillsammans ge sig ut på sjön Lake Piru i Kalifornien. Bara timmar senare hittades den fyraåriga sonen ensam på båten, och när polisen kom till platsen ska han ha berättat att hans mamma badat, men aldrig kommit upp igen. Enligt CBS Los Angeles ska pojken även ha förklarat att mamman knuffat upp honom på båten innan hon försvann ner i vattnet.

Sedan dess har det pågått ett intensivt sökarbete för att hitta Naya Rivera, där både polis, räddningsarbetare och familj ska ha deltagit.

Måndagen den 13 juli, fem dagar efter försvinnandet, hittade polisen slutligen en kropp i sjön där stjärnan försvann. Polisen gick ut med informationen på sitt Twitterkonto, och under en presskonferens ett par timmar senare bekräftade de att kroppen är Naya Riveras.

De meddelade också att det inte finns några misstankar om brott, eller tecken på att hon begått självmord. Polisens teori är att skådespelerskan räddade sonen från att drunkna innan hon dog.

– Hon har förmodligen samlat tillräckligt med kraft för att få upp sin son på båten igen, men inte tillräckligt för att rädda sig själv, sa Bill Ayub, polischef i Ventura county på presskonferensen.

Slog igenom i tv-serien Glee

Det var i tv-serien Glee som Naya Rivera slog igenom då hon spelade fanfavoriten och cheerleadern Santana Lopez. Serien, som prisats på både Golden Globe och Emmy, pågick mellan 2009 och 2015.

Förutom Glee har Naya även spelat i serier som CSI: Miami och Step Up: High Water.

Naya Rivera blev 33 år gammal. Sonen Josey Hollis fick hon tillsammans med skådespelarkollegan Ryan Dorsey. Paret gick skilda vägar 2018.

Foto: TT

LÄS MER:

Naya Rivera från Glee försvunnen – misstänks ha drunknat