Spice girls

Girl Powered: The Spice Girls – ny dokumentär om Spice Girls

Girl Powered: The Spice Girls är namnet på den helt nya dokumentärserien om 90-talsgruppen Spice Girls. Här är allt vi vet om den nya serien.

I år är det 26 år sedan gruppen Spice Girls bildades. Bandet bestod då av medlemmarna Victoria ”Posh Spice” Beckham, Emma ”Baby Spice” Bunton, Geri ”Ginger Spice” Halliwell, Melanie ”Sporty Spice” Chisholm och Melanie ”Scary Spice” Brown.

Spice Girls splittras

Under sex år turnerade de världen runt och uppträdde med låtar som Wannabe, Spice up your life, Stop och Viva forever. Deras motto var ”girl power” och de blev förebilder för unga tjejer världen över.

2000 valde medlemmarna att gå skilda vägar (Geri hoppade av redan 1998) för att i stället satsa på sina solokarriärer. Sedan dess har de forna Spice Girls-gänget arbetat på varsitt håll, med undantag för ett par återföreningar. Senaste gången var 2019, då alla förutom Victoria Beckham drog iväg på turné.

Ny dokumentär om Spice Girls

Många som var unga på 90-talet älskar fortfarande gruppen, och de har en stor skara fans som troget följer dem. Nu kommer ett glädjebesked för de som älskar Spice Girls. Nästa år kommer nämligen en helt ny dokumentärserie om gruppen. Serien kommer att produceras av brittiska Channel 4 och i ett pressmeddelande från kanalen skriver de att dokumentären kommer att innehålla en mängd intervjuer och arkivmaterial.

”Serien berättar den kompletta historien bakom historiens bäst säljande tjejband”, står det i pressmeddelandet.

Girl Powered: The Spice Girls

Dokumentären har premiär 25 år efter att den enorma hitlåten Wannabe, som blev Spice Girls största framgång, släpptes. Namnet på dokumentärserien kommer att vara Girl Powered: The Spice Girls. 

– Spice Girls speglade och påverkade en hel generation kvinnor och nu, nästan 30 år efter att de bildades, belyser deras berättelse utvecklingen av modern feminism på ett sätt som vi för första gången kan uppskatta, säger Alisa Pomeroy som jobbar på Channel 4.

Foto: TT

LÄS MER:

Allt om David och Victoria Beckhams barn 2020

Kändisbarnen som växt upp – så ser de ut i dag

Här är musiken vi har lyssnat mest på de senaste 10 åren