Gina Dirawi är emot näthatet i Idol.

Gina Dirawi ryter ifrån mot näthat inför Idol 2018

Gina Dirawi har tröttnat på näthat och att alla förväntas vara likadana. Nu höjer hon rösten och ger årets ”Idol”-deltagare stöd efter att flera utsatts för hat och negativa kommentarer på nätet.

Programledaren för Idol, Gina Dirawi, har valt att gå ut med ett personligt budskap. Detta sedan flera av de unga deltagarna mötts av en våg av näthat.

– Speciellt tjejerna, men också en del av killarna, får extremt mycket hat. Man blir helt förkrossad att det ska påverka en tonåring bara för att de känner ”det här identifierar jag mig med”. De ska inte bli straffade från nån vuxen människa som inte vet hur de ska bete sig, säger Gina Dirawi till Expressen.

Gina vet hur det känns

Gina Dirawi vet vad det innebär att utsättas för näthat och negativ kritik. Under sin karriär har hon vid flera tillfällen råkat ut för hat och hot, senast i samband med förra årets sändning av ”Idol”.  Samma sak skedde i samband med att hon var programledare för Melodifestivalen i SVT.

Därför känner hon att det är extra viktigt att backa årets deltagare, med stöd av hela teamet bakom ”Idol”-produktionen.

– Jag har växt upp i den här branschen, och jag om någon har verkligen märkt av det här och ibland försökt anpassa mig och kompromissa min person. Men jag tror verkligen inte att man kan vara lycklig om man inte är sitt fulla jag och förstå att det är okej. Man måste få utforska sig själv och vara autentisk i det, säger Gina Dirawi till Expressen.

Källa: Expressen

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Läs också:

Därför Idol-deltaragen Nadia Cameron bytt namn

Låtarna Idol-deltagarna ska sjunga i finalen

 Bild: Mattias Hansson / IBL Bildbyrå